Alt forløb som planlagt i Tyrkiet

23/10 - 2022

Spillerne fra Team Esbjerg går på slutrundepause med en god fornemmelse, efter de fik sat streg under deres styrke, ved at slå tyrkiske Kastamonu på udebane i EHF Champions League. Med en føring på 13 mål efter de første 30 minutter, viste danskerne, at der er niveauforskel mellem toppen og bunden af gruppen.

Udeholdet viste allerede de takter fra kampens begyndelse. Værterne kom foran med 1-0, men det var også eneste gang, at de fik lov til det. Koncentrationen og disciplinen var til stede, og det førte til en hurtig føring på 5-2.

Rikke Poulsen tog også godt fra i målet, og hun havde stadig overskud til at levere sukkerbolde til kontrafasen, hvor Marit Røsberg Jacobsen og Beyza Türkoglu fik masser at arbejde med. For tyrkerne smed mange bolde væk, og det var også med til, at føringen blev så stor, som den blev i de første 30 minutter.

Offensiven havde heller ikke ingen problemer. For selvom chancerne ikke var de største, gik alle skud næsten alligevel ind, og det var også derfor, at føringen ved pausen var på hele 13 mål.

Derfor gav det også mening, at der blev roteret rundt i anden halvleg. Amalie Milling kom på mål, Nora Mørk fik lidt spilletid i benene igen, og Julie Bøe Jacobsen fik styret offensiven. Koncentrationsniveauet faldt lidt, men det var en naturlig del af spillet, når føringen var så tilstrækkelig stor.

Det blev den især i begyndelsen, hvor Team Esbjerg var tæt på at komme foran med 20 mål. Mindre kunne også gøre det, og fokus blev rettet mere over på, at slutte godt af, da sejren var i hus.

Anden halvleg endte 15-18, og dermed også en sejr i de sidste 30 minutter. Holdet kan derfor tage på pause med en god fornemmelse, hvor det er blevet til fire sejre i træk.

– Det gik helt efter bogen. Vi fik en godt start og fra koncentreret fra start, som gjorde, at vi trak fra og så var kampen afgjort, sagde cheftræner Jesper Jensen, som ikke havde regnet med, at det skulle blive så stor en sejr.

– Vi vidste godt på forhånd, at Kastamonu ville være et af de hold gruppen, som vil få det sværest, men jeg havde ikke forventet, at vi kom foran med 10 efter 20 minutter, eller 13 ved pausen. Men det var, som vi havde drømt om. Vi fik fordelt noget spilletid, og nogle fik en halv dag på kontoret, så det var rigtig fint.

Næste kamp spilles først om en måned. Og hvilken én. Ikast Håndbold venter i den direkte duel mellem to af topholdene i Kvindeligaen.