Disciplineret indsats bag storsejr over Ringkøbing

05/10 - 2022

En kamp varer 60 minutter, men når man er foran med 13 mål, vil mange hold sadle lidt op, for at spare lidt på kræfterne. Men ikke Team Esbjerg. Der blev ikke givet noget væk i sejren over Ringkøbing Håndbold i Kvindeligaen, der blev sendt hjem med 35-16.

Allerede fra kampens indledning var det tydeligt, at Ringkøbing ville komme i problemer i dagens kamp. Det esbjergensiske forsvar gjorde det umådeligt svært for gæsterne at komme til chancer. Det blev højst til et par skud ude fra ni meter, og med en midterakse i forsvaret i form af Mette Tranborg, Kristine Breistøl og Kathrine Heindahl, havde først Amalie Milling og senere Rikke Poulsen gode betingelser for at levere i målet.

Med til historie hørte det også, at Ringkøbing begik mange fejl. Presset fra hjemmeholdets defensiv førte til mange tekniske fejl, hvoraf størstedelen af dem var fejlafleveringer, der gav Team Esbjerg mange omstillinger, som de lukrerede på. Otte af de 19 mål i første halvleg kom på kontra, og det var to mere, end hvad Ringkøbing scorede i alt i de første 30 minutter.

Offensivt kørte det også godt. Nora Mørk sad over til dagens kamp, men hendes kvaliteter i angrebet var ikke savnet. Selvom det også blev til nogle fejl her og der, kom værterne frem til de store chancer, hvilket gjorde det nemmere for dem at omsætte det til mål.

I anden halvleg var overskuddet stort nok til, at der blev trænet lidt 5-1-forsvar, syv mod seks-spil, og der blev også roteret godt rundt mellem spillerne, men tændingen faldt ikke synderligt af det. Først hen mod de sidste 10 minutter kom de fejl, som holdet normalt ikke begår, men der var føringen også på over 15, og der blev også rettet op på dem.

En sejr på 19 mål – 35-16 – var muligvis for stor med henblik på, hvor meget kvalitet Ringkøbing egentlig besidder, men Team Esbjerg ramte dagen.

– Vi snakkede om, at vi kan ikke forholde os til, hvad modstanderen kommer med. Det vigtigste var, at vi ville levere en god indsats, og det gjorde vi. Nogen gange skal der meget til for at vinde, andre gange skal der ikke så meget til, og kampen i dag kom vi let til det, hvilket kun var fedt for os, for så kom mange af spillerne, der ikke fik spilletid i landskampspausen, på banen. Så alt i alt var det rigtig dejligt, sagde Jesper Jensen efter kampen.

Tidligere har Team Esbjerg har besvær med at få lukket kampene ned, selvom de får en tidlig føring. Altså tage spændingen ud af opgøret, så der aldrig er tvivl om, at udfaldet vil gå esbjergensernes vej, og det var også et af punkterne, som cheftræneren tog med sig.

– Vi har snakket om det, og i dag fik vi gjort det allerede ved første mulighed. Vi kom op og fik slået et hul på 9-3, og det var bare fedt, at vi kunne det, for vi får brug for de kræfter hen ad sæsonen, sagde Jesper Jensen.

Og det kan han have ret i. Søndag venter nemlig endnu et EHF Champions League Women-opgør, når holdet skal til Rumænien for at møde Rapid Bucuresti. Et ubeskrevet blad i europæiske håndbold, men spillerne er kendte navne. Derfor bliver opgøret på ingen måde nem.

Kampen i tal:

Team Esbjerg – Ringkøbing Håndbold 35-16 (19-6)

Målscorere Team Esbjerg: Henny Reistad 9, Mette Tranborg 5, Kaja Kamp 4, Marit Røsberg Jacobsen 4, Julie Bøe Jacobsen 4, Michala Møller 2, Kathrine Heindahl 2, Beyza Türkoglu 2, Vilde Mortesen Ingstad 2, Anne Tolstrup Petersen 1.

Topscorer Ringkøbing Håndbold: Alberte Simonsen 4.

Udvisninger:

Team Esbjerg: 1

Ringkøbing Håndbold: 1

2118 tilskuere i Blue Water Dokken.