For at sejre i Ringkøbing skal der kigges indad

08/02 - 2022

Niveauet for Team Esbjerg er i øjeblikket så stort, at hvis det skulle blive en tæt kamp mod Ringkøbing Håndbold på onsdag i Bambusa Kvindeligaen, er det fordi, Team Esbjerg har lavet for mange fejl. Det mener cheftræner Jesper Jensen, der har mange rosende ord tilovers for onsdagens modstander, inden de to mødes i Ringkøbing.

For når han kigger ned over deres spillertrup, ser han mange dygtige spillere. Men på trods af det, burde det være en kamp, hvor det er Team Esbjerg, der vinder kampen og ikke dem selv, der taber den.

– Vi har lagt taktik som ved alle andre kampe, men det kommer til at handle mere om os selv. Vi skal have den rigtige indstilling til opgøret. I forhold til seneste opgør mod Ringkøbing står vi et meget bedre sted. Holdet er blevet spillet bedre sammen, og vi har vænnet os til hinanden, og vi begynder at have nogle folk tilbage igen, siger Jesper Jensen og tilføjer, at niveauet på onsdagens modstander er bedre, end hvad mange regner med.

– Ringkøbing er et hold, der bekræfter mig i, at der er stor forskel på niveauet i dansk håndbold. Men det skal siges, at årsagen til den store forskel skyldes ikke, at bundholdene er blevet dårligere, snarere tværtimod. De er blevet bedre, men det er de øverst fire hold også, og de er bare blevet meget bedre. Der løber mange dygtige spillere på deres hold, og det gør der også hos de andre hold nederst i ligaen, siger Jesper Jensen.

En at Team Esbjergs store forcer i denne sæson har været, at de har fundet en ro i deres spil. Det så man senest mod Buducnost Bemax i weekenden, hvor de spillede lige frem til pausen, men herefter var Team Esbjerg dominerende, og det blev til en sikker sejr.

Spillerne har nemlig været tålmodige. For selvom de i tabellen kan se, at der burde være stor niveauforskel på holdene, kommer den ikke altid til syne i første halvleg. Den kommer måske først med 10 minutter igen af opgøret, og det roser han spillerne for.

– Holdet har fundet en ro, og det har givet dem en følelse af, at over tid vil de oftest lykkes. Når man kigger på tabellen og kan se en stor forskel, og så er det vigtigere at vinde hen over de 60 minutter. Så kan det godt være, man ikke fører med otte efter de første 30 minutter. Derfor er det vigtigt, at vi går ind til opgaverne med en ydmyghed og respekt for modstanderen, siger cheftræneren.

Og samme respekt er der også for skiftet mellem en kamp i DELO EHF Champions League og en kamp i Bambusa Kvindeligaen få dage senere. Senest blev det til uafgjort mod Silkeborg-Voel KFUM efter kampen mod FTC-Rail Cargo Hungaria i Champions League.

– Vi må se, om vi har lært lidt af den uge, for vi håndterede det ikke godt. Vi har løst udfordringerne tidligere, men det var en kamp, efter vi havde ramt en stor kamp i Champions League. Vi kom fra opgøret mod FTC meget stolte, over til kampen mod Silkeborg, og det skal vi have lært af, siger cheftræneren.

Kaja Kamp kan puste ud igen efter flere kampe, hvor hun har været ene stregspiller. Jesper Jensen fortæller, at han ”håber på”, at Vilde Mortensen Ingstad vil være klar til kampen. Det samme ”håber” han også, at Line Myers er.

Team Esbjergs trup til kampen i Bambusa Kvindeligaen mod Ringkøbing Håndbold onsdag den 9. februar kl. 19.00 i Green Sports Arena:

Målvogtere: Rikke Poulsen og Dinah Eckerle
Venstre fløj: Sanna Solberg-Isaksen og Beyza Irem Türkoglu
Højre fløj: Marit Røsberg Jacobsen
Streg: Vilde Mortensen Ingstad og Kaja Kamp
Bagspillere: Kristine Breistøl, Henny Reistad, Annette Jensen, Michala Møller, Estavana Polman, Line Myers og Mette Tranborg.