Niveauer til forskel sender Team Esbjerg to point fra kvartfinale

29/01 - 2022

Hurtigt stod det klart, at Team Esbjerg ville hente to vigtige point i DELO EHF Champions League, da de her til eftermiddag vandt sikkert over HC Podravka Vegeta. Gæsterne fra Kroatien kom hurtigt bag ud med fem mål, og herefter kørte danskerne sejren sikkert hjem.

Niveauforskellen mellem de to hold var tydelig fra start til slut. Mens Team Esbjerg uden problemer kunne spille sig til store chancer, så havde gæsterne meget besvær med det. Forsvaret stod solidt, men kroaternes angreb manglede også fart, og derfor blev defensiven ikke udfordret.

Efter 12 minutter stod der 9-2 til hjemmeholdet, og denne føring kom aldrig under pres. Gæsterne fik bedre styr på spillet hen ad opgøret, men der var en regulær klasseforskel mellem de to mandskaber.

Dette stod lidt i skærende kontrast til det omvendte opgør, hvor Team Esbjerg hev en smal sejr hjem på et mål. Men skader har kostet for HC Podravka Vegeta, og derfor blev det til en storsejr for danskerne.

Hen ad anden halvleg blev kampen lidt mere rodet. En føring som vekslede mellem at være på 10 og 12 mål førte til ukoncentration, men det slog Jesper Jensen hen efter opgøret.

– Vi spillede på ingen måde perfekt. Podravka kom med en masser skader i dag, og derfor kom de heller ikke med mere i dag. Vi fordelte lidt spilletid mellem spillerne med henblik på det kampprogram, der kommer nu, sagde cheftræneren.

Sejren gav to af de fire point, som Team Esbjerg mangler for at komme i kvartfinalen. Dermed har holdet nu tre forsøg til at få den ene sejr, der sikrer, at holdet kan skippe ottendelsfinalen i DELO EHF Champions League.

Dermed ser det meget fordelagtigt ud for holdet, men hvis kampen i onsdags mod Silkeborg-Voel KFUM lærte holdet én ting, så er det, at man aldrig kan tage noget for givet.

– Jeg skal være den første til at erkende, at vi er favoritter til at gå videre som et af holdene til kvartfinalen. Vi ved med sikkerhed, at en sejr vil være nok, men det kan også være, at det pointantal vi har nu, er nok. Men i sidste ende er vi nødt til at gøre arbejdet færdigt selv, sagde Jesper Jensen.

Der bliver ikke meget tid til at hvile for holdet. Allerede på mandag er der kamp igen, hvor Ajax København kommer til Blue Water Dokken. Kampen går i gang kl. 18.30.

Kampen i tal:

Team Esbjerg – HC Podravka Vegeta 30-17 (18-7)

Målscorere Team Esbjerg: Sanna Solberg 7, Kaja Kamp 4, Mette Tranborg 4, Henny Reistad 4, Beyza Türkoglu 3, Marit Røsberg Jacobsen 3, Michala Møller 2, Kristine Breistøl 2, Annette Jensen 1.

Topscorere HC Podravka Vegeta: Iryna Stelmakh 5.

Udvisninger:

Team Esbjerg: 3

HC Podravka Vegeta: 5

1180 tilskuere i Blue Water Dokken, Esbjerg.