Fysikken bliver afgørende i topkamp mod Herning-Ikast

05/11 - 2021

Lørdag venter en af årets store konkurrenter i Bambusa Kvindeligaen, når Team Esbjerg tager til Ikast for at møde seneste sæsons bronzevindere Herning-Ikast Håndbold. Opgøret er mellem tredje- og fjerdepladsen i den nuværende stilling, og derfor er der lagt op til et drabeligt opgør, som det altid bliver mellem disse to mandskaber.

Og det er et Team Esbjerg-hold, der har revanche til gode mod lørdagens modstander. Gennem tre uhyggeligt tætte kampe var det Herning-Ikast, der vandt bronzemedaljerne i fjor med mindst mulige margin. To uafgjorte og en etmålsnederlag blev det til.

Siden er der sket store ændringer, men de to hold ligger stadig i toppen af Bambusa Kvindeligaen. Og sådan en topkamp skal have intensitet og fight. Derfor håber cheftræner Jesper Jensen også, at begge hold får lov til at slås med hinanden.

– Vi vil meget gerne have, at kampene bliver meget fysiske, og jeg føler også, at kampe som disse fortjener det. I de store kampe skal spillerne have lov til at bruge deres fysik, og derfor håber jeg, at det kommer til at ske, siger Jesper Jensen.

Herning-Ikast begyndte denne sæson som et af de hold, man skulle slå, hvis man skulle til tops. Især deres målvogter-duo i Jessica Ryde og Sabine Englert var i fremragende form. Men oktober endte med at gøre ondt på midtjyderne. Sygdom og skader førte til flere pointtab, og Team Esbjerg ligger nu foran dem med et enkelt point.

Holdet er ved at være fuldtallige igen, men at finde ind i en lignende rytme, som den fra sæsonstarten, er svær, og det bliver afgørende for kampens resultat, om det lykkes holdet og træner Kasper Christensen.

– Kasper og jeg tænker meget ens, når det kommer til håndbold. Vi vil gerne minimere fejlene og skabe et fundament, hvor individualisterne kan skinne igennem. Derfor kræver det en god præstation. Den vigtigste forudsætning for det er, at vi har en basis for det. Begge hold har en god måde at stå på, og så er det i sidste ende op til de enkelte spillere, at præstere, siger Jesper Jensen.

Forsvaret har i de seneste kampe været formidabel for Team Esbjerg. Sammen med glimrende præstationer i målet har det skabt basen for fornemme resultater. På lørdag kommer forsvaret igen over for en svær opgave, og cheftræneren er klar over, at der skal meget til, for at stoppe den midtjyske offensiv.

– De har nogle individualister, der kan noget ekstraordinært. Stine Skogrand og Ingvild Bakkerud har de på backerne, og så har Simone Petersen været god til at sætte dem op, siger Jesper Jensen.

Line Myers’ finger er stadig i gang med hele, og derfor er hun ikke med.

Team Esbjergs trup til kampen i Bambusa Kvindeligaen mod Herning-Ikast Håndbold lørdag den 6. november kl. 16 i IBF Arena:

Målvogtere: Rikke Poulsen og Dinah Eckerle
Venstre fløj: Sanna Solberg-Isaksen og Beyza Irem Türkoglu
Højre fløj: Marit Røsberg Jacobsen
Streg: Marit Malm Frafjord, Vilde Mortensen Ingstad og Kaja Kamp
Bagspillere: Kristine Breistøl, Henny Reistad, Annette Jensen, Michala Møller, og Mette Tranborg.