Brest eller bære - det bar ikke for Team Esbjerg

18/09 - 2021

Team Esbjerg havde i flere faser mulighederne for at skabe en spændende afgørelse mod de franske mestre fra Brest Bretagne i sæsonens første udekamp i DELO EHF Champions League. Men de blev ikke udnyttet, og anført af en stærkt spillende Sandra Toft i målet vandt Brest uden at være alvorligt truet 26-23.

På forhånd stod det klart, at Team Esbjerg måtte stille op uden profilerne Estavana Polman og Vilde Ingstad, og Brest fik tilføjet et prominent navn til skadeslisten, da den montenegrinske storskytte, Djurdjina Jaukovic, blev knæskadet midt i ugen. Dermed lå et større ansvar på først og fremmest venstrebacken Kalidiatou Niakitá, og selv om Brest tilhører den europæiske top med en nylig finaleplads i Final4, præsenterede holdet sig ikke som en skræmmende enhed denne aften i den franske havneby.

Team Esbjergs sejrschancer blev reduceret allerede i kampens første angreb, da Marit Røsberg Jakobsen i et tæt kontraløb mellem venner og navnlig fjender faldt med høj fart og slog baghovedet i halgulvet. Hun kom sig så meget, at hun efter nogle minutter kunne genindtræde i kampen, men sad over hele anden halvleg. I hendes sted gjorde højrehåndede Beyza Türkoglu det fint, men naturligvis ikke på niveau med en norsk stjerne på stampladsen.

Trods forskrækkelsen over uheldet fulgte gæsterne med til 7-7. Henny Reistad blev ganske vist reddet på sit første forsøg på Sandra Toft, men placerede de efterfølgende skud i hvert sit målhjørne og var i det hele taget drivkraften i de fleste offensive bestræbelser i første halvleg. Forsvaret omkring Marit Malm Frafjord arbejdede som i hjemmekampen mod CSM Bucuresti upåklageligt, hvorimod det kneb med kreativiteten og farten i den modsatte ende.

Med til den historie hører også, at Sandra Toft før pausen havde en af de dage, Team Esbjerg kender til fra hendes to sæsoner i klubben. Hun stod med ni redninger og en redningsprocent på 50 og medvirkede stærkt til, at Brest kunne trække fra til 11-7. På det tidspunkt havde Dinah Eckerle afløst Rikke Poulsen i målet, uden at nogen af dem nåede i nærheden af Tofts niveau.

Team Esbjerg kom imidlertid nærmere, og Henny Reistad reducerede til 11-9 på et straffekast, inden Mette Tranborg blev udvist. Eckerle havde fingrene på et fransk straffekast, men kunne ikke forhindre, at Brest reetablerede føringen på fire mål.

Også efter pausen formåede udeholdet at kæmpe sig tilbage. Line Myers kom ind i forsvaret og bidrog til det høje niveau, og Reistad viste, at hun også kunne score mod Cleopatre Darleux på straffekast til stillingen 14-13. Alt syntes mere åbent, indtil de franske kvinder atter strammede grebet. Kristine Breistøl med et par tekniske fejl og Mette Tranborg med et brændt straffekast symboliserede, at Team Esbjerg kollektivt og individuelt for sjældent ramte topniveauet.

En spillemæssigt svag periode kunne aflæses på måltavlen i Arena de Brest, hvor det godt midt i halvlegen stod 21-14, og hvor det mundbindsklædte publikum næppe fik fugtige overlæber. Mette Tranborg, Marit Frafjord og Sanna Solberg strittede bedst imod på et tidspunkt, da Henny Reistad var ved at løbe tør for inspiration efter sin klare førerrolle det meste af kampen.

Afklapsningen blev afværget med en god periode mod kampens slutning, og den franske træner, Pablo Morel, fandt anledning til at tage to timeouter inden for få minutter. Sanna Solberg nåede at reducere til 25-23, inden en af Brests bedste, Niakaté, scorede til slutresultatet.

Cheftræner Jesper Jensen var langt hen ad vejen tilfreds med indsatsen, men erkendte, at præstationen ikke var skarp nok til at true franskmændene denne aften.

– Der blev kæmpet fint, men vi manglede de sidste procenter på skarphed i afslutninger og hårdhed i forsvaret. Der skal en stor præstation til at vinde i Brest, og den leverede vi ikke. Det var naturligvis en bet, at vi måtte undvære Røsberg i store dele af kampen, og der blev trukket store veksler på blandt andre Frafjord. Vi tager positive ting med fra kampen, og nu må vi vise evnen til at lære af begge de CL-kampe, vi har spillet. Den første kamp var tæt på topniveauet i begge ender, når man ser bort fra, at vi brændte alt for mange chancer. I dag nåede vi ikke det niveau, sagde Jesper Jensen.

Han var trods nederlaget fornøjet over, at hjemturen var med et chartret fly direkte fra Brest til Esbjerg, så holdet kunne nå hjem ikke så langt hen på natten. Forude venter hjemmekampe i Bambusa Kvindeligaen mod Silkeborg-Voel KFUM onsdag aften og i Champions League mod ZKK Buducnost søndag eftermiddag. Kampen mod montenegrinerne, der er svækket i forhold til fjor, vil angive retningen for det års europæiske deltagelse.

Kampen i tal:

Brest Bretagne Handball – Team Esbjerg 26-23 (13-9)

Målscorere Team Esbjerg: Henny Reistad 6, Sanna Solberg-Isaksen 4, Mette Tranborg 4, Marit Malm Frafjord 4, Beyza Türkoglu 2, Kristine Breistøl 2 og Michala Møller 1.

Topscorere Brest: Coralie Lassource 4, Kalidiatou Niakaté 4 og Alicia Toublanc 4

Udvisninger:

Team Esbjerg: 3

Brest: 1

2.410 tilskuere i Arena de Brest