Esbjergensisk storsejr over Aarhus United fortalte usandheder

17/02 - 2021

Efter de 60 minutter var spillet, førte Team Esbjerg med 10, men det fortalte ikke rigtig om den tætte kamp, som egentlig foregik på banen. For Aarhus United var med langt hen ad opgøret, hvor det først var til sidst, at hjemmeholdet fik sat tingene på plads med en sejr på 35 – 25 i Bambusa Kvindeligaen.

Kampens indledning var rodet på mange punkter. Team Esbjerg kom hurtigt foran med tre, men det kan skyldes forvirring hos gæsterne, der allerede efter to minutter tog deres første timeout. Det hjalp hvert fald på det for århusianerne, der fulgte med halvlegen ud.

De var dog altid på hælene, da Team Esbjerg konstant var foran med to-tre mål. Chancerne blev skabt, men manglende effektivitet var årsagen til, at føringen ikke var større efter de første 30 minutter.

– Jeg er enig i, at resultatet ikke fortæller hele kampbilledet. I første halvleg syntes jeg, at vi begik mange tekniske fejl, og vi manglede også effektivitet. Derfor følte jeg, at en føring på to kunne have været større. Omvendt vandt vi anden halvleg med otte, og heller ikke den fortalte sandheden, sagde cheftræner Jesper Jensen efter kampen.

Der var dog grund til bekymring efter de første 30 minutter. To udvisninger til Mette Tranborg betød, at hun kun var én mere fra et rødt kort. Blandet med små skrammer til Kristine Breistøl og Vilde Mortensen Ingstad, der blev skadet under opvarmningen, førte til, at forsvaret blev strukket ud.

– Jeg var meget opmærksom på, at give slip i god tid i anden halvleg og ikke holde for meget fast på grund af det, sagde Tranborg, der sluttede med otte mål.

For i anden halvleg var der brug for hende. Med fem kasser blev hun afgørende i angrebet, som for alvor sprudlede. Mens haltede Aarhus United efter hele tiden.

På et tidspunkt lod det til, at Team Esbjerg ville trække afgørende fra, men med tre scoringer i træk fik Aarhus United momentum på deres side.

Føringen forblev den sammen indtil et kvarter før tid, hvor gæsterne faldt sammen. Med en periode, som Team Esbjerg vandt med 8 – 1, endte det med at blive en storsejr på 10 mål.

– I anden halvleg lykkedes vi med at spille mere simpelt. Jeg tror, vi begik én tekniske fejl, og det gjorde også betingelserne svære for Aarhus United. Samtidig har vi haft fokus på, at vi skal lade dem slå os. Dermed sagt at vi ikke skal begå fejl, som de udnytter, for så er det, at vi taber kampene. Vi fik også rettet op på vores effektivitet, og derfor blev der igen tale om en halvleg, som ikke viste sandheden, for den vandt med otte mål, sagde Jesper Jensen.

Dermed blev det til to vitale point i topstriden i Bambusa Kvindeligaen. Næste kamp er på udebane mod København Håndbold på mandag den 22. februar.

Kampen i tal:

Team Esbjerg – Aarhus United 16 – 14 (35 – 25)

Målscorere Team Esbjerg: Mette Tranborg 8, Marit Malm Frafjord 6, Marit Røsberg Jacobsen 6, Nerea Pena 5, Kristine Breistøl 3, Sanna Solberg 3, Kaja Kamp 2, Annette Jensen 1, Sonja Frey 1.

Topscorer Aarhus United: Marielle Martinsen 7.

Udvisninger:

Team Esbjerg: 3

Aarhus United: 3

0 tilskuere i Blue Water Dokken.