Stor anden halvleg sender ligakonkurrenter til vægs

03/02 - 2021

Gennem første halvleg fulgtes Team Esbjerg og Herning-Ikast Håndbold hinanden, men efter pausen viste hjemmeholdet en større effektivitet og satte gæsterne på plads med en sejr på 34 – 28.

Der var lagt op til en regulær topkamp, da Herning-Ikast Håndbold i aftes kom på besøg i Blue Water Dokken for at byde Team Esbjerg op til dans. Og de begge holdt samme takt det meste af opgøret.

Første halvleg var utrolig jævnbyrdig. Ingen af de to hold kom nævneværdig i front og største føring blev aldrig større end to mål. Dog var det altid Team Esbjerg, der haltede efter.

Men som kampen skred frem fandt hjemmeholdet en rytme, som gjorde, at de også var foran ved pausen med et mål. Og selvom føringen ikke var større gik cheftræner Jesper Jensen ind i omklædningsrummet med en god følelse.

– Flere af deres mål kom på kontra eller på straffe, og derfor havde jeg allerede en god fornemmelse efter 20 minutter cirka. Forsvaret stod godt, og vi fik også skabt noget offensivt, men vi brændte stadig lidt for meget, sagde Jesper Jensen.

Og han viste sig hurtigt at få ret. For gæsterne kom ikke ud til anden halvleg mentalt, og hurtigt fik Team Esbjerg en føring på fire mål. Samtidig begyndte Rikke Marie Granlund for alvor at pille de midtjyske skytter ned, og føringen blev kun større, som kampen skred frem.

Krydret med to stærke offensive indsatser af Kristine Breistøl og Vilde Mortensen Ingstad, der sluttede på henholdsvis otte og syv mål, så kunne gæsterne ikke find en løsning.

Derfor endte det også med en sikker sejr mod Bambusa Kvindeligaens fjerdeplads på 34-28. Et resultat og præstation, der giver masser af selvtillid.

– Kollektivt spillede vi på et højt niveau, men det blev også blandet med flere individuelle præstationer på et lige så højt niveau, hvor der også blevet taget gode og kloge beslutninger. Og så var effektivitet også i top, afsluttede Jesper Jensen.

Næste kamp venter allerede på lørdag, hvor Team Esbjerg skal til Rumænien, hvor de kan spille vitale point ind i DELO EHF Champions League mod CSM Bucuresti.

Kampen i tal:

Team Esbjerg – Herning-Ikast Håndbold 34 – 28 (15 – 14)

Målscorere Team Esbjerg: Vilde Mortensen Ingstad 8, Kristine Breistøl 7, Nerea Pena 5, Marit Malm Frafjord 5, Marit Røsberg Jacobsen 4, Mette Tranborg 2, Elma Halilcevic 1, Annette Jensen 1, Sonaj Frey 1.

Topscorer Herning-Ikast Håndbold: Helene Fauske 10

Udvisninger:

Team Esbjerg: 5

Herning-Ikast Håndbold: 5

0 tilskuere i Blue Water Dokken