”Essie” og Team Esbjerg hører sammen – to sæsoner til

16/01 - 2021

Klubhistoriens bedste spiller og kamprekordholder, Estavana Polman, er som minimum indstillet på at spille 10 sæsoner i Team Esbjerg. Efter en serie af etårige aftaler har den 28-årige stjernespiller nu bundet sig til klubben indtil 30. juni 2023 – yderligere to sæsoner.

”Essie” genoptræner efter en korsbåndsskade og glæder sig til atter at komme på banen for sin klub. Inden da har hun tid til at glæde sig over, at de nære fremtidsplaner er på plads.

– Vi begyndte på et stort projekt i Esbjerg for snart mange år siden, og vi er ikke færdige. Med holdet til næste sæson ser det ud til at blive endnu bedre. Team Esbjerg har store drømme, og dem deler jeg. Byen, menneskene og klubben er mit hjem, Rafael befinder sig meget fint, min bonussøn gør det godt i EfB, og min datter trives. Det er perfekt, siger Estavana Polman.

Cheftræner Jesper Jensen betegner Polman som en kæmpeprofil både på og uden for banen, hvor hun med årene er blevet et langt mere favnende og samlende menneske end i de første individualistiske sæsoner i klubben.

– ”Essie” er vokset fra at være den uslebne diamant, som, jeg på et tidspunkt troede, ikke ville nå længere end top 50 i verden, til, at hun var tæt på at være verdens bedste angrebsspiller i seneste sæson med sine præstationer for os i Champions League og for det hollandske landshold, der blev verdensmester. I de seneste måneder har vi set hende gå all in med genoptræningen, hvad ikke ville være forekommet før, og jeg tror på, at vi – om muligt – får en bedre spiller tilbage, siger Jesper Jensen og tilføjer:

– Hun er på mange måder modstykket til vores gruppe af norske spillere, som bringer en stærk træningskultur ind i klubben, mens ”Essie” har en kampkultur. Hun lever og ånder for kampdage og at præstere i store kampe. På det punkt er hun fortsat et legebarn, for hvem presset er det fedeste i verden. Forskellen er, at hun på banen er blevet dygtig til at tage de rigtige beslutninger – i stedet for alle beslutninger.

Bestyrelsesformand Bjarne Pedersen har ligeledes fulgt Estavana Polmans udvikling tæt, siden hun i 2013 skiftede til Team Esbjerg efter to sæsoner i SønderjyskE.

– Det er en stor anerkendelse af klubben og trænerteamet, at vi er i stand til at holde en spiller af så høj klasse i Team Esbjerg. Jeg løber næsten tør for ord, når jeg skal beskrive hendes betydning for klubben og holdet, og hun har bevaret sulten til at opnå mere. Havde vi ikke hele tiden sat nye målsætninger op som klub, som hun kunne se sig selv i, ville hun ikke være her. Jeg er stolt af, at det er lykkedes, og at den nye aftale endog er toårig, siger Bjarne Pedersen. 

Sammen med sin kæreste, Rafael van der Vaart, udgør Estavana Polman et internationalt kendt sportspar, og det er i stand til at leve et almindeligt familieliv i Esbjerg. Den tidligere

verdensstjerne i fodbold hygger sig med serie 4-fodbold i EfB sammen med tidligere topspillere i klubben og spiller også paddle – på dansk padel – den fremstormende ketsjersport med baner lige ved Polmans hjemmebane, Blue Water Dokken.  Her har hun spillet omkring halvdelen af sine 224 kampe og scoret mange af de 1253 mål for Team Esbjerg.