Team Esbjerg fik en foræring mod stærkt svækket modstander - og tabte

11/10 - 2020

Team Esbjerg spillede sig praktisk taget muligheden for at opnå resultater på linje med i fjor i DELO EHF Champions League af hænde med et 24-21-nederlag til et ungarsk hold, Ferencvaros, der ellers var svækket af at måtte undvære ikke færre end otte covid-19-ramte spillere.

Selv måtte Team Esbjerg ud over de i forvejen fraværende Estavana Polman og Line Jørgensen undvære Sanna Solberg med et hold i ryggen og efter få minutters spil den anden norske stjernefløj, Marit Røsberg Jacobsen, med migrænesymptomer. Modstandernes trup var imidlertid endnu mere ramponeret ved at have blandt andre de unge stjerner i bagkæden, Katrin Klujber og Noémi Háfra, samt hele tre stregspillere ude.

-Ferencvaros var meget mere svækkede end os, så det er ikke nogen undskyldning. Der var ingen undskyldninger for indsatsen. Jeg ved, at vi er presset på ressourcer og energi, men det ændrer ikke ved, at vi underpræsterede i en grad, der ikke er Champions League værdigt, sagde en opbragt cheftræner, Jesper Jensen.

Mette Tranborg var blandt de mange spillere, der ikke nåede i nærheden af topniveauet, og heller ikke hun havde bortforklaringer.

-Vi pisser selv det hele væk, og jeg har ikke oplevet, at vi før har spillet så dårligt. Vi gjorde det hele halvt og gjorde ikke hinanden gode, som vi ellers har været gode til hidtil. Man skal juble efter en tackling og være med til at løfte sig selv og holdet. Jeg følte ikke rigtig, at jeg selv kom til skudchancer, og det er min egen skyld, fordi jeg ikke kom i fart til afslutninger, sagde Mette Tranborg.

De færreste af de stadig deprimerende få tilskuere i hallen sad med en dårlig fornemmelse efter første halvleg, der efter en scoringsmæssigt yderst træg start udviklede sig planmæssigt, uden at kvaliteten på noget tidspunkt nåede europæiske højder. Annette Jensen var den syvende målscorer for hjemmeholdet, da hun scorede til 7-5, så en vis bredde blev demonstreret trods frafaldet på fløjene. Elma Halilcevic var bedre til at score på kontraangreb end i det stationære spil. Da hun brændte sit tredje forsøg fra fløjen, gjorde Rikke Poulsen i målet skaden god ved at redde hollandske Antje Malestein i fri position på det næste angreb.

Rikke Poulsen fyrede som en af få op under holdkammeraterne og bidrog selv med 17 redninger og en redningsprocent på 42,5. Der var bjerge af afstand til den næstbedste præstation.

Men også målvogteren måtte stride forgæves for at hindre et sammenbrud i anden halvleg. FTC-spillerne var på banen minutter før Team Esbjerg efter pausen, og det skulle vise sig at være kendetegnende for deres beredthed. De strammede grebet i forsvaret og tacklede mere konsekvent, hvilket udløste lige dele rådvildhed og stress i afslutningerne.

Jesper Jensen anede tidligt uråd, da han tog en timeout ved stillingen 14-13 og en periode vundet at ungarerne med 4-1. Elma Halilcevic udnyttede et flot Poulsen-udkast til at øge til 15-13, men så vendte krigslykken atter. Nadine Schatzl bragte for første gang FTC foran, da hun scorede til 18-17, og Antje Malestein øgede til 19-17. Fra da kom et efterhånden resigneret spillende Team Esbjerg-hold til at hænge bagefter.

Den ungarske bagkæde med Kovacsics, Zita Szucsanszki og tyske Alicia Stolle fandt ny energi i medgangen, selv om der var trukket hårdt på dem i de første tre kvarter, og hjemmeholdet havde ikke noget holdbart modsvar. På stregen kæmpede skiftende vikarer for at kompensere for fraværet af en halv FTC-trup. Ferencvaros-spillerne forekom langt mere helhjertede i deres indsats.

-De to point, vi skulle have haft i dag, kommer vi til at mangle på et tidspunkt. Vi er nu under pres for at nå top seks i gruppen med mulighed for at spille os videre til kvartfinalen, sagde Jesper Jensen.

Team Esbjerg møder onsdag aften Silkeborg-Voel KFUM i Bambusa Kvindeligaen, og søndag venter topholdet i Champions Leagues Gruppe A, Vipers Kristiansand, med Nora Mørk i spidsen – begge i Blue Water Dokken.

Kampen i tal:

Team Esbjerg – FTC-Rail Cargo Hungaria 21-24 (13-9)

Målscorere Team Esbjerg: Marit Malm Frafjord 3, Annette Jensen 3, Kristine Breistøl 3, Elma Halilcevic 3, Sonja Frey 3, Vilde Ingstad 3, Mette Tranborg 2 og Kaja Kamp 1.

Topscorere FTC: Anikó Kovacsics 6 og Nadine Schatzl 5.

Udvisninger:

Team Esbjerg: 2

FTC: 4

450 tilskuere i Blue Water Dokken.