Corona den uberegnelige modstander før mødet med FTC

10/10 - 2020

Efter septembers snævre nederlag til CSM Bucuresti i sæsonens første hjemmekamp i Champions League mærker Team Esbjerg det første tydelige pres for at skabe et resultat mod Ferencvárosi Torna Club (FTC) fra Budapest søndag eftermiddag i Blue Water Dokken.

Turneringen er præget af coronavirussens hærgen i de fleste europæiske lande, som udskød Team Esbjergs udekamp mod RK Krim Mercator, men har hvad angår gennemførte kampe ramt FTC-Rail Cargo dobbelt så hårdt med udsættelser mod Vipers Kristiansand og Metz Handball. Den ungarske trup er fortsat ramt af Covid-19, og det er ikke til at sige, hvor stort kvindefaldet bliver til kampen søndag.

– Under alle omstændigheder har vi stor respekt for FTC, der inden denne sæson har købt tre tyske landsholdsspillere og i stærkeste formation har en bredere trup end i fjor. Klubben tilhører subtoppen af hold fra seks til 12 i Europa, hvor vi også selv gerne vil være, og det er et hold, vi skal gå efter at slå hjemme og gerne stjæle point fra ude. Turneringen er urytmisk på grund af corona, og vi skal være rolige og tage de point, vi kan få, når havelågen står åben, siger Team Esbjerg-cheftræner Jesper Jensen.

Metaforen dækker, at andre klubber midlertidigt kan være svækkede af coronaudbrud i trupperne, og hvis man selv kan holde sig fri af sygdommen, kan det rykke på styrkeforholdet.

– Vi vil gå efter top seks i gruppen, så vi er sikker på at komme til at spille play-off-kampe om at komme i kvartfinalen. Vi står over for en periode, hvor vi skal til at rejse til udekampe, og det gælder om at have overskud på forhånd. Derfor ærgrer det mig, at vi ikke var i stand til at bevare forspringet og spille kampen sikkert hjem mod Herning-Ikast onsdag, men var tvunget til at give alt for at sikre sejren, siger Jesper Jensen.  

Som nævnt har FTC tiltrukket tre tyske spillere, de to backs, Alicia Stolle og Emily Bölk, samt stregspilleren Julia Behnke til den nye sæson. Sammen med den også nytilkomne hollandske klassewing, Angela Malestein, udgør de klubbens udenlandske kvartet. Den øvrige trup består af en sværm af 21-årige ungarske talenter med Katrin Klujber og Noémi Háfra i spidsen samt erfarne spillere, blandt andre anfører Anikó Kovacsics på playmakerpladsen. Dem mødte Team Esbjerg i februar og marts, da klubben vandt 29-27 hjemme og tabte 26-25 i Erd Arena uden for Budapest. I den hidtil eneste kamp i denne sæsons Champions League tabte FTC hjemme med 26-25 til det russiske storhold, Rostov-Don.    

Kampen i Blue Water Dokken følger retningslinjerne i det europæiske håndboldforbunds coronaprotokol, og der udbydes ikke billetter til tilskuere ud over sponsorer og sæsonkortholdere, der får direkte besked.

Bortset fra spillere med langtidsfravær er Team Esbjergs trup komplet til søndagens kamp.

Team Esbjergs trup til kampen i DELO EHF Champions League, gruppe A, mod FTC-Rail Cargo Hungaria søndag den 11. oktober kl. 14.00 i Blue Water Dokken:

Målvogtere: Rikke Poulsen og Rikke Granlund
Venstre fløj: Sanna Solberg-Isaksen og Elma Halilcevic
Højre fløj: Marit Røsberg Jacobsen
Streg: Marit Malm Frafjord, Vilde Ingstad og Kaja Kamp
Bagspillere: Kristine Breistøl, Sonja Frey, Annette Jensen, Mette Tranborg og Stella Muir.