En sejr i Ikast vil give arbejdsro frem mod CL-kvartfinaler

11/03 - 2020

En sejr i de tre sidste spillerunder er den defensive version af, hvad Team Esbjerg behøver for at vinde HTH Ligaens grundspil og dermed formentlig tidligt sikre sig en plads i næste sæsons Champions League. Afgørelsen træffes af det europæiske håndboldforbund, EHF, når sæsonen er slut.

Den første hurdle på vejen mod at blive grundspilsvinder ser på forhånd ud til at være den sværeste, når Team Esbjerg torsdag aften gæster Herning-Ikast Håndbold, der senest spillede overbevisende i en 30-23-udesejr over København Håndbold.

– Jo før, vi kan sikre os førstepladsen, jo bedre. Covid-19, tomme haller og spørgsmålet, om vi overhovedet får lov til at spille de næste kampe, er en usikkerhed. Hvis vi taber til Herning-Ikast, skal vi til at vinde over Silkeborg-Voel KFUM, lige når kvartfinalerne i Champions League står for. Det ville ikke være et rart pres på det tidspunkt, siger Team Esbjergs cheftræner, Jesper Jensen.

Herning-Ikast tabte udekampe i Nykøbing og Aarhus i februar og er på sjettepladsen i ligaen med 30 point. Holdet har været ramt af skader hos skiftende profiler, og med en forholdsvis smal trup har det givet svingende præstationer. Jesper Jensen ser dog fortsat store potentialer i det hold, Team Esbjerg mødte i alle turneringer i seneste sæson og har dybt kendskab til.

– Når Herning-Ikast har fuldt hold, kan det spille med om DM-titlen, og det bliver svært for os, siger Jesper Jensen.

Ligesom EHF Champions League-kampen mod Metz Handball spilles kampen uden tilskuere, hvad Herning-Ikast også var ude for i EHF Cup, og det gælder atter om at hente intern energi på holdet. Ellers kan et blik på stillingen i HTH Ligaen måske anspore til at få mange måneders stærkt arbejde gjort færdigt. Odense Håndbold er fire point efter og er bagud i det indbyrdes regnskab.

– Vi giver den fuld gas i Ikast. Som hold har vi to en halv uges pause efter kampen, og vi har ikke hensyn at tage til fysikken, siger Jesper Jensen.

Kun playmaker Sonja Frey kan blive forhindret i at stille op med en skade i maveregionen. Hun er tvivlsom i en trup, der bortset fra langtidsskadede Annette Jensen ellers er intakt.

Team Esbjergs trup til kampen i HTH Ligaen mod Herning-Ikast Håndbold torsdag den 12. marts kl. 19.00 i IBF Arena:

Målvogtere: Rikke Poulsen og Rikke Granlund
Venstre fløj: Sanna Solberg og Elma Halilcevic
Højre fløj: Marit Røsberg Jacobsen og Pernille Johannsen
Streg: Marit Malm Frafjord, Vilde Ingstad og Clara Monti Danielsson
Bagspillere: Kristine Breistøl, Estavana Polman, Sonja Frey, Line Jørgensen, Rut Jónsdóttir og Lene Østergaard.