Favoritdræberne fra Sydhavnen fortjener respekt

04/03 - 2020

Team Esbjergs modstander i fjerdesidste runde af grundspillet i HTH Ligaen, Ajax København, har vendt op og ned på styrkeforholdet mellem top og bund adskillige gange i denne sæson. I Efteråret tog de uforfærdede københavnere til Viborg og vandt 24-23, holdet indledte det nye år med 21-21 mod Herning-Ikast Håndbold og sendte senere på måneden chokbølger igennem håndboldverdenen med en 28-27-sejr i Odense. Ajax spiller på hele skalaen og har også tabt begge kampe til EH Aalborg.

– Ajax spiller sin hidtil bedste sæson i ligaen og er et hold, der kæmper hver gang. Der er en ånd fra Bavnehøj-Hallen og intensitet i holdets kampe. Ajax løber ikke rundt med landsholdsspillere, men holdet har rigtig mange fine spillere, der udstråler glæde og iver efter at præstere, siger Team Esbjergs cheftræner, Jesper Jensen.

Han roser kollegaen Dennis Bo Jensen for et godt trænerarbejde, der har ført til, at Ajax fører de bageste an med 13 point på 10. pladsen i ligaen. Kollektivet fra Sydhavnen har indtil flere søskendepar i truppen og har venstrefløjen og straffekastskytten Anna Grundtvig som topscorer.

– Vi skal sørge for, at vores egen intensitet i kampen er på det rette niveau. Når Ajax kan vinde over andre tophold, kan holdet også vinde i Esbjerg, hvis vi ikke tager os i agt. Vi har ikke rigtig råd til at tabe point og skal møde modstanderne med respekt og anerkendelse, siger Jesper Jensen.

Det første opgør i Bavnehøj Arena i oktober blev vundet 26-18, og Team Esbjerg er atter storfavorit til sejren. Viborg Hk er med en sejr over Randers HK tidligere på ugen nærmeste forfølger tre point efter, men med en kamp flere.

Team Esbjergs trup til kampen i HTH Ligaen mod Ajax København torsdag den 5. marts kl. 18.30 i Blue Water Dokken:

Målvogtere: Rikke Poulsen og Rikke Granlund
Venstre fløj: Sanna Solberg og Elma Halilcevic
Højre fløj: Marit Røsberg Jacobsen og Pernille Johannsen
Streg: Marit Malm Frafjord, Vilde Ingstad og Clara Monti Danielsson
Bagspillere: Kristine Breistøl, Estavana Polman, Sonja Frey, Line Jørgensen, Rut Jónsdóttir og Lene Østergaard.