Konkurrenter til førstepladsen taber terræn

17/01 - 2020

Team Esbjerg har fået hjælp fra Viborg HK og Aarhus United til at konsolidere positionen i toppen af HTH Ligaen. De to klubber vandt udekampe over de nærmeste konkurrenter til førstepladsen, Odense Håndbold og København Håndbold, og med en sejr over TTH Holstebro i lørdagens hjemmekamp kan mestrene genoprette forspringet på seks point.

– Det optager os ikke særlig meget, for resultaterne af de andre kampe er ligegyldige, hvis vi ikke har styr på vores eget niveau. Selv om kampen mod Nykøbing F Håndbold var et skridt i den rigtige retning, mangler der stadig noget i forhold til spillet i oktober og november. Derudover vil vi hellere vinde det danske mesterskab og klare os godt i Champions League end at blive nummer et i grundspillet, siger Team Esbjergs cheftræner, Jesper Jensen.

Landsholdsspillerne holdt sig i træning under VM i Japan, og de øvrige spillere gjorde noget ved fysikken under træningen i december. De er derfor godt rustede til en periode med 15 kampe på mindre end to måneder i HTH Ligaen og hovedrunden i DELO Women’s EHF Champions League, der indledes med en udekamp mod norske Vipers Kristiansand 25. januar.

– Jeg havde helst undgået 12 dages kamppause og have kampene mere jævnt fordelt, men vi har brugt perioden til at få spillere klar og trænet masser af gentagelser af, hvad vi gerne vil, især angrebsmæssigt, siger Jesper Jensen.

Modstanderen, TTH Holstebro, fik en dårlig start på sæsonen, men har spillet sig noget op og vundet over flere af de andre hold i bundregionen. Otte point rækker til en 11. plads, og det danskdominerede hold taber sjældent stort. Mod Team Esbjerg 19-23 i september.

– Vi møder et bedre TTH-hold end i første halvdel af sæsonen, holdet spillede to fornuftige kampe i Final4 og spillede til fulde lige op med København Håndbold i den seneste kamp, men tabte målvogterduellen klart. De har mange spillere i den danske subtop, spiller et meget aggressivt forsvar og har mange forskellige typer af bagspillere, siger Jesper Jensen.

Han fremhæver Trine Knudsen, Lærke Christensen, Andrea West og stregspilleren Kaja Kamp som nogle af holdets fremtrædende spillere, Maria Mose Vestergaard har fået gang i scoringerne, og så tager Ditte Vind ofte godt fra i målet.

Vilde Ingstad og Rut Jónsdóttir er tilbage i Team Esbjerg-truppen, om end førstnævnte skal spilles ind efter over to måneders fravær, hvorimod Estavana Polman ikke er klar oven på den lårskade, hun pådrog sig i Nykøbing. Hun ventes snart at være med igen. Rikke Poulsen sad over træningen torsdag med sygdom, men kan formentlig spille.

Team Esbjergs trup til kampen i HTH Ligaen mod TTH Holstebro lørdag den 18. januar kl. 15.00 i Blue Water Dokken:

Målvogtere: Rikke Poulsen og Rikke Granlund
Venstre fløj: Sanna Solberg og Elma Halilcevic
Højre fløj: Marit Røsberg Jacobsen og Pernille Johannsen
Streg: Marit Malm Frafjord, Vilde Ingstad og Clara Monti Danielsson
Bagspillere: Kristine Breistøl, Sonja Frey, Line Jørgensen, Rut Jónsdóttir og Lene Østergaard.