Tilbage på sporet - fredelig aften og storsejr på Falster

06/01 - 2020

Frygten for, at Team Esbjerg var sendt midlertidigt ud af kurs af sæsonens første liganederlag og kunne fejle på en vanskelig udebane mod et presset Nykøbing F-hold, har vel siddet i en og anden inden årets første udekamp.

Hjemmeholdet gik da også aggressivt til værks, stod langt fremme i 6-0-forsvaret, og en gang Johanna Westberg og to gange Lærke Nolsøe afsluttede sikkert  til en 3-1-føring. Men derfra faldt stort set alt fra hinanden hos øens heltinder, og Team Esbjerg kunne mageligt have vundet mere end 31-19. Det var en overraskende let oprejsning oven på nederlaget til Odense Håndbold lige efter nytår.

Estavana Polman brændte et straffekast i indledningen, men havde ellers sidste eller næstsidste hånd med i meget mod det fremskudte forsvar, og hendes samarbejde med Marit Malm Frafjord var forbilledligt. Nordmanden sendte sit 10. forsøg på overliggeren i kampens næstsidste minut, men havde scoret sikkert på de ni foregående og fik mere end tilgivelse. En stor præstation i begge ender af holdets anden stjerne.

-Nykøbing spiller rimeligt aggressivt i forsvaret, hvilket ligger godt til os, og vi spillede smart i stedet for fysisk, “Essie” fandt rummene, Frafjord spillede bare godt, og Breistøl rejste sig, efter at hun havde været hård ved sig selv efter Odense-kampen, og generelt fandt spillerne tilbage til trygheden i hinanden, og hvad vi laver, sagde cheftræner Jesper Jensen efter endnu en sikker sejr på Falster.

Team Esbjerg scorede blot to mål i de første otte minutter, hvorefter der kom fart i kombinationerne og scoringerne. Alt var ikke perfekt, Sonja Frey døjede fortsat med de tekniske fejl, Kristine Breistøl kæmpede med at ramme inden for målrammen, inden hun fik hul og scorede otte mål, og de to norske landsholdsfløje, Røsberg og Solberg, er også set stærkere. Jesper Jensen sendte tidligt ungdommen og en debuterende Pernille Johannsen på banen, og de havde ikke besvær med at passe på det forspring, deres mere erfarne holdkammerater hurtigt byggede op.

Anden halvleg blev indledt med en Polman-Frafjord-coproduktion, akkurat som første halvleg sluttede. Da Nykøbing-træner Jakob Larsen bagud 12-20 valgte at gå over til syv mod seksspil efter en timeout, blev hans hold straks straffet med to scoringer i et tomt mål, den ene af Frafjord fra lang afstand. Da Kristina “Mulle” Kristiansen senere i halvlegen forsøgte at ramme et tomt mål fra midten, mislykkedes det, og det gjorde det meste for de gulblusede, hvis altid loyale fans havde fortjent bedre. Fra 13-20 scorede Team Esbjerg otte mål i træk, mens hjemmepublikummet i et kvarter ikke kunne slå på tromme for et eneste mål. Det var sølle.  

Team Esbjerg var bedst på samtlige positioner, også i målet, hvor Rikke Poulsen stod med 11 redninger og 46 procent, inden hun mod slutningen lod sig afløse af Rikke Granlund. Cecilie Greve i NFH-målet nåede lige over 20 procent og stod ikke tilbage for markspillerne i at underpræstere.   

Team Esbjerg spiller næste gang mod TTH Holstebro 18. januar kl. 15.00 i Blue Water Dokken. Til den tid er Estavana Polman sikkert klar efter at have fulgt de sidste minutter i Nykøbing med en ispose på højre baglår.  

Kampen i tal:

Nykøbing F Håndboldklub – Team Esbjerg 19-31 (10-15)

Målscorere Team Esbjerg: Marit Malm Frafjord 9, Kristine Breistøl 8, Line Jørgensen 4, Estavana Polman 3, Sonja Frey 3, Marit Røsberg Jacobsen 2, Sanna Solberg 1 og Clara Monti Danielsson 1.

Topscorere NFH: Johanna Westberg 4 og Lærke Nolsøe 4

Udvisninger:

Team Esbjerg: 4

NFH: 1

978 tilskuere i Lånlet Arena