Line Jørgensen forlænger og ser frem til forstærkning

30/11 - 2019

Team Esbjerg har forlænget aftalen med Line Jørgensen med yderligere et år, så den nu gælder til 30. juni 2022. Den 29-årige bagspiller med 147 landskampe for Danmark kom til klubben fra CSM Bucuresti på en treårig kontrakt i sommeren 2018.

– Det tog mig egentlig ikke ret lang tid at beslutte mig for at fortsætte i Team Esbjerg. Jeg er superglad for pigerne, klubben og byen, vi tegner også i de næste sæsoner til at få et rigtig spændende hold. Klubben har ambitioner, der passer med mine, siger Line Jørgensen.

Hun har et af de tungeste klub-cv’er i dansk kvindehold med syv nationale mesterskaber i FC Midtjylland, CSM Bucuresti og Team Esbjerg samt pokaltitler, og hun har vundet Champions League med den rumænske klub.

Med Rut Jónsdóttir ude i perioder af denne halvsæson har Line Jørgensen som den eneste venstrehåndede bagspiller måttet slide i både forsvar og angreb. Hun ser frem til at få Jónsdóttir tilbage efter nytår, og at Mette Tranborg kommer til klubben til den nye sæson. Tranborgs ankomst gav anledning til en samtale med cheftræner Jensen om hendes fremtidige rolle på holdet – og en forlængelse af kontrakten.

– Da jeg havde snakket med Jesper, var jeg ikke i tvivl. Mette og jeg bliver holdkammerater, og sammen skal vi præstere bedst muligt for Team Esbjerg. Det bliver i kampe muligt at præstere i højt gear og undervejs få en pause. Jeg kunne mærke, at jeg var træt efter den sidste kamp mod Lublin. Det har været et fedt, men også hårdt halvår, siger Line Jørgensen.

Hun melder sit skrøbelige højre knæ i den bedste tilstand længe. Knæet er årsag til, at hun kan være på håndboldbanen to dage i træk til kamp og træning, hvorefter hun må holde en dags pause. Nu får Jesper Jensen bedre muligheder for at lægge på med træning og udvikling.

– Line har i forsvaret udviklet sig yderligere i tiden i Esbjerg og er en af de bedste højre backs i verden. Selv om hun er enormt træningsivrig og har leveret, hvad vi forventede, har vi måttet gå på kompromis med hendes udvikling angrebsmæssigt. Både Line og Mette har deres store force defensivt, men der er forskel i alder fra 23 år til 29 år. Ved at dele spilletiden mellem dem kan vi gå mere til grænsen under træningen for at udvikle, og de vil komme til at supplere hinanden fortrinligt, siger Jesper Jensen.

Han betegner Line Jørgensen som et af de mest professionelle mennesker i sin tilgang til håndbold, han har mødt. Hun er en klubpige, går gerne foran med sociale arrangementer og er til enhver tid til at regne med, også over for sponsorer.

Line Jørgensen flyttede i juli fra Vejle til Esbjerg, hvilket hun ikke har haft grund til at fortryde.

– Jeg har oplevet Esbjerg som en by, der forsøger at gøre noget for alle, her er hyggeligt med cafeliv og andre tilbud, og så er der mange elitesportsfolk, hvilket også betyder meget for det miljø, jeg færdes i, siger Line Jørgensen, der allerede har opbygget gode venskaber i byen.