Usikkerhed om såret Herning-Ikast-hold før topbrag

28/10 - 2019

En time efter sejren over Ajax København fik Team Esbjerg sent lørdag eftermiddag en foræring forud for tirsdagens topkamp i Blue Water Dokken, da Herning-Ikast Håndbold tabte med 22-28 hjemme til København Håndbold. Dermed er midtjyderne fire point efter før håndboldbraget i Esbjerg.

Resultatet i Ikast ændrer ikke på Team Esbjerg-cheftræner Jesper Jensens tilgang til kampen. Herning-Ikast er fortsat en af de største udfordringer at møde i HTH Ligaen.

– Af statistikken kan man læse, at det var bagkæden, stjernerne, der ikke ramte dagen mod København. Jessica Ryde stod en fin kamp i målet og holdt højt niveau. Sådan et nederlag vil normalt skabe mere usikkerhed end selvtillid, men jeg kender ikke Herning-Ikast-spillerne godt nok til at vide, hvordan de vil reagere. Resultatet betyder, at vinder vi, er vi seks point foran, og taber vi, er vi fortsat foran, siger Jesper Jensen.

Han møder mandag spillerne første gang efter 26-18-sejren over Ajax, og det bliver til taktik og let træning.

– Vi fokuserer primært på fysikken lige nu, og vi er heldige at ramme det fysiske pres på spillerne fornuftigt. De ser godt ud og ser ud til at trives fysisk. Det er en stor cadeau til dem, der tilrettelægger den del af træningen, og til spillerne selv. Vi lægger i trænerteamet en grundskitse, og inden for den ramme er det spillerne selv, som har ansvaret, siger Jesper Jensen.

Herning-Ikast har måttet undvære det norske playmakertalent, Helene Fauske, i de seneste kampe, og det er uvist, om hun er klar efter en hjernerystelse pådraget i en kamp mod TTH Holstebro tidligere i denne måned. Men også uden hende er der masser af kvalitet i truppen.

– Det bliver en kamp med mange dygtige spillere på en håndboldbane, og mange ting kan blive afgørende. Det kommer til at handle meget om kynisme og om at udnytte de chancer, man får. Bygge kollektivet op, så individualisterne kan glimte, siger Jesper Jensen.

Han forventer, at Rut Jónsdóttir er i stand til at spille, efter hun sad over mod Ajax, og den anden oversidder, Vilde Ingstad, er helt sikkert med. Den kamp ønsker ingen at gå glip af.

– Jeg tror, der kommer rigtig mange tilskuere. Dels fordi det er en topkamp, og dels på grund af pokalkampen i september, som alle, vi har talt med, synes fik et horribelt udfald, siger Jesper Jensen med henvisning til dramaet og den efterfølgende protestsag.

Team Esbjergs trup til kampen i HTH Ligaen mod Herning-Ikast Håndbold tirsdag den 29. oktober kl. 18.30 i Blue Water Dokken:

Målmænd: Rikke Granlund og Rikke Poulsen
Venstre fløj: Sanna Solberg og Elma Halilcevic
Højre fløj: Marit Røsberg Jacobsen
Streg: Vilde Ingstad, Marit Malm Frafjord og Clara Monti Danielsson
Bagspillere: Kristine Breistøl, Sonja Frey, Line Jørgensen, Estavana Polman, Rut Jónsdóttir og Lene Østergaard.