Rut Jónsdóttir vil spille Champions League i Team Esbjerg

21/06 - 2019

Rut Jónsdóttir vendte stærkt tilbage på håndboldbanen og var med til at spille de afgørende kampe og vinde det danske mesterskab med Team Esbjerg. Oplevelsen har givet mod på at fortsætte i klubben, og hun har indgået en ny etårig aftale gældende til 30. juni 2020.

– Det var det fedeste at vinde DM, og det bliver stort at spille mod de bedste hold i Champions League i den nye sæson. Jeg nåede at prøve det i FC Midtjylland, og det var rigtig stort. Vi har et rigtig godt hold, jeg vil gerne blive, og jeg har fået det hele til at hænge sammen med familielivet, siger den 28-årige islænding.

Hun kom til Team Esbjerg i sommeren 2017, men nåede ikke at spille, før hun i august måtte trække sig på grund af graviditet. Vejen tilbage efter at have født Gustaf for 15 måneder siden var lang og hård. Rut Jónsdóttir indledte sæsonen med en skade i højre fod, og efter sine første kampe for Team Esbjerg i efteråret blev hun skadet i samme fod igen. Hun nåede dog at spille i en to en halv måned og være med til alt det sjove.

– Det var dejligt at blive mor, men det er også hårdt at være væk fra håndbold, og nu brænder jeg helt vildt efter at vise noget. Jeg fik sluttet sæsonen godt af, og derefter spillede jeg to VM-kvalifikationskampe med landsholdet mod Spanien, som vi desværre ikke kunne slå, siger Rut Jónsdóttir, der nærmer sig 100 landskampe for Island.

Hun må imødese at være væk nogle weekender til Champions League-håndbold, og det kan falde sammen med kæresten Olafur Gustafssons kampe for Kolding IF. I så fald er der gardering fra hendes søster i Vejle, Audur, eller bekendte i Esbjerg, hvor håndboldparret bor.

Cheftræner Jesper Jensen er godt tilfreds med, at Rut Jónsdóttir har fået det hele til at passe sammen, så hun kan være til rådighed i den nye sæson.

– Rut passer godt ind i, hvad vi vil med vores hold. Vi har to andre venstrehåndede spillere, Line Jørgensen og Marit Røsberg Jacobsen, og Rut kan dække både højre back og højre fløj. Der skal nok blive masser af spilletid til alle tre. Rut laver ufatteligt få fejl på en håndboldbane, og de andre spillere kan godt lide at spille sammen med hende. Derudover har hun mange sociale kvaliteter. Nu skal hun fortsætte med at komme tilbage på sporet rent fysisk og få kontinuitet i sit spil, siger Jesper Jensen.

Truppen har på papiret to spillere færre end i fjor, men da blev sæsonen indledt med tre langtidsskader, så reelt er udgangspunktet plus en til den nye sæson i HTH Ligaen og Champions League. Men truppen er fortsat sårbar over for skader på flere positioner.