Toft og forsvaret sled næstsidste sejr før en semifinaleplads hjem

03/04 - 2019

Angrebet holdt fest i 37-30-sejren over Aarhus United senest, og mod Herning-Ikast Håndbold var det forsvaret og målvogter Sandra Toft, som var tilbage i hovedrollerne og sikrede en hårdt tilkæmpet sejr på 21-19 og mere end det ene ben i semifinalen om DM-titlen.

Kønt blev det aldrig mellem to mandskaber og to cheftrænere, som kender hinanden indgående og nærmest kan tankelæse hinandens dispositioner, men Team Esbjerg var i teten hele kampen. Selv da midtjyderne kom på 18-18 i slutfasen, og Team Esbjerg-cheftræner Jesper Jensen tog en timeout med seks minutter tilbage, forekom hans hold at have størst overskud i en generelt forceret og hektisk kamp med mange dårlige afslutninger og tilsvarende store målvogterpræstationer af Sabine Englert og Sandra Toft.

– Gør jer selv en tjeneste: Ram lige målet, sagde Jesper Jensen manende til sine spillere i den sidste peptalk inden slutminutterne.

Clara Monti Danielsson omsatte først budskabet i handling med sit første mål til 19-18, Louise Burgaard udlignede, Vilde Ingstad brændte på Englert, men hentede til gengæld et straffekast i det næste angreb, som Estavana Polman scorede på til 20-19.

Herning-Ikast-cheftræner Kristian Kristensen tog en timeout, da haluret i IBF Arena stod på 58.25, og hans besked til spillerne var nær enslydende med trænerkollegaen nogle minutter forinden. Hans spillere fulgte ikke anvisningen, Helene Fauske skød over mål på hjemmeholdets sidste angreb, og Line Jørgensen kunne banke sejren fast med et gennembrud til 21-19.

Første halvleg var domineret af de to målvogtere, Englert og Toft, der især satte hegn op for HIH-fløjene, Emma Friis og Anne Mette Pedersen. Sabine Englert var endnu stærkere. Spørg bare Marit Røsberg Jacobsen, hvis afslutninger prellede af hver gang. Kristine Breistøl med sin hammer af et skud og Kristina Liscevic førte an scoringsmæssigt, sidstnævnte dog med for høj fejlprocent i sit spil på en aften, hvor for mange scorede for lidt.

– Når Sabine Englert har 14 redninger før pausen, og vi alligevel fører 10-9, skal man være tilfreds. Sandra Toft Havde godt styr på deres fløje og havde senere i kampen vigtige redninger. Der var lettelse hos spillerne efter kampen, for når man egentlig spillede bedre end modstanderne og så alligevel skulle ud i en fifty-fifty-afgørelse i de sidste minutter, var det dejligt, at det hele endte godt, sagde Jesper Jensen.

Estavana Polman scorede sit første mål efter 35 minutters spil, men imponerede derefter med en stribe gennembrudsmål i en fase, hvor de midtjyske ben var ved at være slatne i forsvaret. I modsætning til Jesper Jensen, der roterede flittigt, sled Kristian Kristensen hårdt på Fauske, Løseth og Burgaard i sin bagkæde, og de spillede også vigtige roller i defensiven.

Det måtte næsten ende med en udesejr, da de sidste ressourcer skulle hentes ud af spillerne.

Med to sejre i træk og to point med over i slutspillet på forhånd fører Team Esbjerg pulje 2 med seks point og er blot en sejr fra en semifinaleplads. Det må ikke gå galt med to hjemmekampe på programmet.

De to hold mødes atter lørdag kl. 17.00 i den første semifinalekamp i EHF Cup i IBF Arena.

– De kræfter, vi har trukket ud af Herning-Ikast i dag, får vi gavn af lørdag, sagde Jesper Jensen fortrøstningsfuldt forud for det danske EHF Cup-opgør.

Kampen i tal:

Herning-Ikast Håndbold – Team Esbjerg 19-21 (9-10)

Målscorere Team Esbjerg: Estavana Polman 6, Kristine Breistøl 4, Line Jøegensen 3, Kristina Liscevic 3, Marit Malm Frafjord 1, Vilde Ingstad 1, Sanna Solberg 1, Emma Nielsen 1 og Clara Monti Danielsson 1.
Topscorer Herning-Ikast: Tonje Løseth 6

Udvisninger:
Herning-Ikast: 3
Team Esbjerg: 0