Sikker andenplads - overraskende modstander i slutspil

13/03 - 2019

Nogen skønhedsåbenbaring var kampen ingenlunde, men Team Esbjerg har i 2019 for vane også at vinde uskønne kampe sikkert, og 24-20-sejren over Randers HK stansede ud i neon, at holdet har været grundspillets næstbedste hold og får to point med over som ballast i slutspillet.

Sejren viste sig ikke at være nødvendig for at fastholde andenpladsen.

Højst overraskende tabte et andet formstærkt hold, København Håndbold, hjemme med 21-27 til Aarhus United. Da Herning-Ikast Håndbold samtidig hjemme ordnede Nykøbing F. Håndbold, bliver midtjyderne, som Team Esbjerg også møder i semifinalen i EHF Cup, en af tre modstandere i slutspilspuljen. De to øvrige bliver Viborg HK og Aarhus United.

Scoringsmæssigt dominerede Estavana Polman og Kristine Breistøl atter for Team Esbjerg.

– Jeg synes, især Breistøl spillede en rigtig god kamp og gjorde en stor forskel. Det var hendes tredje fine kamp i træk. Det var ikke kønt det hele i kampen, vi førte med mellem to og fem mål det meste af tiden, men når vi var ved at trække yderligere fra, kom nogle koncentrationssvigt. Vi vil dog ikke lade denne ene kamp forstyrre indtrykket af et stærkt grundspil, sagde Team Esbjergs cheftræner, Jesper Jensen.

Generelt stod forsvaret og Sandra Toft stærkt i billedet, selv om duoen Sabine Pedersen og Jamina Roberts voldte problemer med deres samspil i kampens begyndelse, og en tredje af de mest erfarne, Camilla Dalby, holdt østjyderne inde i kampen i anden halvleg. Det rakte ikke til for alvor til at skabe spænding om udfaldet.

Jesper Jensen betegner Herning-Ikast som stærkt kørende frem mod slutspillet og EHF Cup-semifinalen.

– Vi kommer til at møde dem fire gange på mindre end fire uger, og det kan man vælge at være træt af, men det er også lidt sjovt. Se bare på ishockey herhjemme og NBA i USA, hvor holdene møder hinanden langt flere gange. Det tvinger en til hele tiden at finde på noget nyt i et mentalt spil, sagde Jesper Jensen.

Kampen i tal:

Randers HK – Team Esbjerg 20-24 (10-12)

Målscorere Team Esbjerg: Estavana Polman 8, Kristine Breistøl 7, Sanna Solberg 3, Line Jørgensen 1, Annette Jensen 1, Marit Røsberg Jacobsen 1, Vilde Ingstad 1, Kristina Liscevic 1 og Clara Monti Danielsson.
Topscorere Randers: Camilla Dalby 6 og Sabine Pedersen 5.

Udvisninger:
Randers: 4
Team Esbjerg: 3

823 tilskuere i Arena Randers