Team Esbjerg løb fra seje Silkeborg-Voel til sidst

06/02 - 2019

Team Esbjerg fortsætter den sikre opgaveløsning i den hjemlige liga med en sikker sejr på 29-22 over Silkeborg-Voel KFUM. Men gæsterne fra Søhøjlandet bød flere gange favoritterne trods og eliminerede føringer, der i kampe mod andre modstandere kunne være blevet afgørende.

– Jeg må indrømme, at da de kom op på 15-15 i begyndelsen af anden halvleg, var min mavefornemmelse dårlig. Især fordi det er Silkeborg, der er god til at skabe urolige kampe. Heldigvis bevarede spillerne denne gang roen. Da Silkeborg fik reduceret til 19-18, efter vi havde ført med tre, fik vi rettet til i forsvaret, Sandra Toft havde et par redninger, og vi fik nogle kontramål, sagde cheftræner Jesper Jensen oven på sejren.

De to hold fulgtes ad til 6-6, hvorpå Team Esbjerg første gang lykkedes med at skabe en vis afstand. Fejlkvoten steg hos Silkeborg-Voel, der havde Sofie Bæk Andersen som den store profil med syv mål på ni forsøg. Team Esbjerg var foran 13-9 og havde adskillige muligheder for at øge forspringet, som blev spildt. I stedet reducerede netop Sofie Bæk med to mål til pausestillingen 13-11 til hjemmeholdet.

Det begyndte ikke opløftende efter pausen, da Annette Jensen brændte et straffekast på habile Stine Bonde, og Silkeborg-Voel kæmpede sig op på bemeldte 15-15. Næsten samme sejhed gentog sig lidt senere i halvlegen, inden Team Esbjerg viste sig som det bedste hold med større bredde i afslutningerne. Estavana Polman forkæler sit publikum og var også denne gang en afgørende figur sekunderet af driftssikre Annette Jensen og Vilde Ingstad med en stærk anden halvleg.

Hos Silkeborg-Voel brugte tyske Susann Müller ni forsøg til at score tre mål, og det er naturligvis for meget, hvis et undertippet mandskab skal skabe ravage i hierarkiet i HTH Ligaen.

– Vi havde et pænt bundniveau, og Silkeborg måtte kæmpe for at holde spændingen i kampen. Vi ved, at det som regel er svært mod Silkeborg, der i Sofie Bæk Andersen virkelig havde en motor, selv om vi holdt et vågent øje med hende og havde Sanna Solberg på opgaven, sagde Jesper Jensen.

Team Esbjerg-truppen træner styrke og mobilitet torsdag og har almindelig træning fredag, hvor spillerne klargør sig til lørdagens topopgør i gruppe A i EHF Cup mod Storhamar Håndball Elite. Uafgjort vil sikre førstepladsen og muligheden for at møde et af toerholdene fra de andre grupper. Men i håndbold spiller man ikke på et point.

– Vi tørster efter at få vist, at det ikke er som i den første kamp mod Storhamar, vi vil spille europæisk håndbold. Der er plads til forbedringer. Det norske hold har fine kompetencer, men det er et hold, vi skal kunne matche og vinde over på hjemmebane, siger Jesper Jensen.

Kampen mod Storhamar spilles lørdag kl. 13.00, og du kan købe billetter på www.teamesbjerg.dk.

Kampen i tal:

Team Esbjerg – Silkeborg-Voel KFUM 29-22 (13-11)

Målscorere Team Esbjerg: Estavana Polman 8, Annette Jensen 5, Vilde Ingstad 4, Sanna Solberg 3, Marit Røsberg Jacobsen 3, Clara Monti Danielsson 2, Kristina Liscevic 2, Line Jørgensen 1 og Kristine Breistøl 1
Topscorer: Sofie Bæk Andersen 7

Udvisninger:
Team Esbjerg: 0
Silkeborg-Voel: 1

1.756 tilskuere i Blue Water Dokken