Final4 i Esbjerg satte ny rekord i seertal

03/01 - 2019

Santander Final4 blev en succes for Divisionsforeningen Håndbold og Team Esbjerg som værtsklub, og nu viser seertallene på TV 2 og TV 2 Sport, at kvindehåndbold fortsætter fremgangen som populært tv-stof.

Til semifinalen mellem Team Esbjerg og Odense Håndbold var der 249.000 seere svarende til 25 procent af alle danskere, der så tv i tidsrummet, viser en måling fra Kantar Gallup. Den anden semifinale mellem Randers HK og Nykøbing F. Håndbold havde 101.000 færre seere, men havde samme andel af det samlede antal tv-seere.

Finalen i Final4 mellem Nykøbing F. og Odense havde 351.000 seere og en share på hele 35 procent af alle seere. Indtil da var finalen mellem Team Esbjerg og København Håndbold for godt et år siden den mest sete nationale håndboldkamp på TV 2 med 309.000 seere. Fremgangen i forhold til året før er altså 42.000 seere.

– Seertallene underbygger, at håndbold er en familiesport og meget populært på tv, og at fremgangen på både hovedkanalen, TV 2, og TV 2 Sport fortsætter. Vi kan i Team Esbjerg glæde os over, at vi fortsat er i stand til at fylde Blue Water Dokken pænt op til ligakampe, så de mange tv-seere er ikke på bekostning af tilskuertallet, siger Team Esbjergs bestyrelsesformand, Bjarne Pedersen.

Han fremhæver, at den store interesse i både hallen og i stuerne er med til at øge kendskabet til Team Esbjerg til gavn for både byen, sponsorerne og klubben.

– Vore sponsorer får virkelig value for money, når Team Esbjerg spiller håndbold, og vi har tilsyneladende ikke set enden af væksten i seertal endnu, siger Bjarne Pedersen.

Redaktør i TV 2 Kommunikation Michael Hansen oplyser, at seertallene for de enkelte kampe kan være svære at sammenligne, fordi tre af kampene i 2018 blev sendt på TV 2. I 2017 var det omvendt. Men seertallene til finalen er direkte sammenlignelige, og de viser klar fremgang.