Bleg præstation gav nederlag i Super Cup

26/08 - 2018

Team Esbjerg fik effektivt kølet de mest hede forventninger til holdets muligheder i den nye sæson af, da det blev til et nederlag på 26-30 til velspillende København Håndbold i Super Cup’en i Fælledhallen i Skanderborg.

Hjulpet af en tidlig udvisning til Københavns fysisk stærke stregspiller, Maria Lykkegaard, bragte Team Esbjerg sig ellers foran 6-4 på et flot kontramål af Kristina Liscevic. Det blev dog serberens sidste mål i kampen, og i de følgende minutter blev holdet ramt af en dobbelt udvisning til Kristine Breistøl og Sanna Solberg. København udnyttede nordmændenes fravær til at spille sig tilbage i kampen, og modstanderne slap ikke siden grebet om begivenhederne.

– Vi spillede under middel, og det kan man ikke mod København, der spillede en fin kamp, konstaterede cheftræner Jesper Jensen nøgternt.

Rikke Granlund afløste ved stillingen 12-8 i københavnsk favør Sandra Toft i målet. Hun kunne se, at det hele foregik for hektisk, risikabelt og uden ro på spillet foran hende. Marit Røsberg Jacobsen brændte i et kontraløb en af de chancer, der blot skal scores på, og i backkæden blev det afsluttet for dårligt og forudsigeligt. Kristina Breistøl havde også problemer i forsvaret, hvor hun blev ramt af sin anden udvisning, hvilket København udnyttede til at bringe sig foran 16-9.

Kort efter blev mestrene ramt af en udvisning, som Clara Monti Danielsson med to mål i træk brugte til at reducere. Sanna Solberg udnyttede en Annette Jensen-frispilning til at sørge for, at regnestykket ved pausen var tåleligt. Med til den historie hører, at Marie Granlund støttede med tre gode redninger i halvlegens slutfase.

København punkterede håbet om et comeback med to hurtige mål til 18-12, inden Annette Jensen havde sin bedste periode. Hun reducerede med et løbeskud og en sikker udnyttelse af Team Esbjerg eneste straffekast til 14-18, og kort efter tilkæmpede hun sig et straffekast, som Estavana Polman blev skiftet ind og scorede på.

Men forsvaret var på intet tidspunkt i stand til at lukke af. Nærmere end fire mål bagud kom holdet ikke, og heller ikke et syv mod seksspil havde den store effekt. For mange spillede under deres potentiale. Kristine Breistøl måtte have hjælp af Johanna Bundsen i København-målet for at komme på tavlen, og Line Jørgensen scorede tre af sine fire mål, da det var for sent. Stærkest i billedet stod de to stregspillere, Vilde Ingstad og Clara Monti Danielsson, som tilsammen scorede ni mål uden spildprocent. Også Marie Granlund præsterede anstændigt med en redningsprocent på 35.

Hollandske Kelly Dulfer var største skudtrussel for København før pausen, og svenske Jenny Alm fulgte godt op i de sidste 30 minutter. Motoren Mia Rej var som altid med i meget. København fandt tidligt guldgearet i en kamp, hvor holdet ikke uventet forekom mere sammenspillet end Team Esbjerg, der har noget at arbejde med, inden de to hold allerede onsdag mødes på Frederiksberg i ligapremieren.

– Jeg forventer da en reaktion. Om den kommer i form af stive bevægelser, eller vi bare drøner derudad, ved man ikke. Vi vidste, at en sådan kamp nok ville komme, når man skal spille så mange nye spillere sammen, og måske gik vi til opgaven med lidt for meget selvtillid, sagde Jesper Jensen, der ikke vil ligge søvnløs over den tabte Super Cup.

Dertil er der for mange slag at vinde, når HTH Ligaen går i gang.

Kampen i tal:

Team Esbjerg – København Håndbold 26-30 (12-16)

Målscorere Team Esbjerg: Vilde Ingstad 6, Line Jørgensen 4, Sanna Solberg 3, Estavana Polman 3, Clara Monti Danielsson 3, Annette Jensen 3, Marit Røsberg Jacobsen 1, Kristina Liscevic 1, Emma Nielsen 1 og Kristine Breistøl 1.
Topscorere København: Kelly Dulfer 5 og Jenny Alm 5

Udvisninger:
Team Esbjerg: 3
København 2