Line Jørgensen fra Bukarest til tre sæsoner i Esbjerg

19/05 - 2018

Team Esbjerg afslutter oprustningen til den nye sæson ved at tilføre en af det danske kvindelandsholds mest erfarne spillere, Line Jørgensen, til truppen. Hun skifter fra den rumænske mesterklub, CSM Bucuresti, på en treårig aftale.

– Jeg er klar til at komme hjem til Danmark og spille igen efter tre sæsoner i Bukarest. For mig handler det om at være i en klub med ambitioner om at spille med, hvor det er sjovt, og vinde DM-titler. Det vil Team Esbjerg. Derudover er det en klub med en god kultur, altid mange tilskuere, et fint træningsmiljø og i det hele taget et godt set-up. Jeg glæder mig meget til at spille for klubben, siger 28-årige Line Jørgensen.

Line Jørgensen føjer sig til Larvik-spilleren Kristine Breistøl som yderligere en hårdt skydende spiller fra distancen.

– Line er en fantastisk spiller, der har været med på højt niveau i mange år. Hun er en fremragende forsvarsspiller på internationalt topplan og på landsholdet, hun har et godt skud fra distancen og et fint blik for spillet. Af samtaler med hende mærker vi, at der er mange gode år i hende endnu. Line har et stort mål om at spille OL i 2020, og det vil vi gerne hjælpe hende med at indfri, siger cheftræner Jesper Jensen.

Han vurderer, at Team Esbjerg med forskellige spillemæssige kompetencer på alle pladser i bagkæden – hurtighed, gennembrudsstyrke og skudkraft – får tilført en helt anden taktisk dimension i den kommende sæson.

Line Jørgensen vandt i fem sæsoner i FC Midtjylland tre danske mesterskab og to pokaltitler, inden hun i 2015 tog imod et tilbud fra CSM Bucuresti. Her er det blevet til tre nationale mesterskaber, pokaltitler og en Champions League-titel i 2016.

– Jeg har lært meget under opholdet i Bukarest: Betydningen af professionalisme, at man også selv hele tiden skal optimere sin indsats, hvor vigtigt det er at vinde, især de store kampe. Det gælder ikke kun for klubben, men for hele byen. Passionen er helt vild her. Jeg tror, jeg er blevet mere kynisk i mit spil og mentalt stærkere, siger Line Jørgensen, der ved siden af klubkarrieren har spillet 147 landskampe.

Hun var skadet en stor del af seneste sæson, men har i denne sæson spillet fuldt med og føler sig i glimrende fysisk form.

Team Esbjergs bestyrelsesformand, Bjarne Pedersen, er selvsagt meget tilfreds med, at det efter et langstrakt forløb er blevet muligt at tiltrække endnu en spiller på højt internationalt niveau.

– Alle i og omkring Team Esbjerg kan være stolte af, at Line Jørgensen har valgt at indfri sine fortsat store ambitioner på topplan hos os. Da vi i sin tid indledte udviklingen frem mod at blive en klub i toppen af dansk kvindehåndbold, var det blot noget, vi drømte om. Publikum kan i den nye sæson glæde sig til at se endnu flere klassespillere i aktion for Team Esbjerg, heriblandt Line Jørgensen, siger Bjarne Pedersen.