Team Esbjerg har ikke længere semifinalepladsen i egne hænder

19/04 - 2018

Den varme fugt nærmest drev ned ad væggene i Power Arena i Nykøbing, og de to aspiranter til den sidste semifinaleplads i slutspillets pulje 1, Nykøbing F Håndbold og Team Esbjerg, gav hinanden en medrivende fight. Til det altid entusiastiske publikums store fryd endte det med en hjemmesejr på 28-27, og de danske mestre har nu i egne hænder at booke en plads i semifinalen.

Team Esbjergs skæbne afgøres helt ekstraordinært i Lerpøthallen i Varde 28. april kl. 16.00. En forudsætning for at lykkes er en sejr over Randers HK, mens vicemestrene fra København Håndbold skal hente motivation til at slå Nykøbing samtidig. Opfyldes disse forudsætninger, vil det være ensbetydende med endelig genrejsning oven på den bratte nedtur med manglende slutspilsdetagelse i sæsonen efter Team Esbjergs første danske mesterskab i 2016.

I modsætning til forrige besøg i Power Arena holdt Team Esbjerg hjemmeholdet i stram snor hele første halvleg, hvor holdet endda flere gange var foran med to mål. Ida Bjørndalen førte scoringsmæssigt an med fem mål før pausen.

Efter knap 11 minutters spil fik Estavana Polman comeback efter næsten to måneders fravær med en ankelskade, og hun bidrog til at holde det høje angrebstempo, der prægede kampen. I de sidste sekunder før pausen blev hun på ny ramt af en skade, der skulle vise sig at holde hende ude i resten af kampen.

Midt i halvlegen blev stregspilleren Vilde Ingstad ramt af sin første udvisning, og tre minutter efter var den gal igen, da hun var centrum i en forkert udskiftning og for anden gang blev sendt til afkøling i den steghede hal. Kritisk blev det, da nordmanden fem minutter før pausen blev ramt af sin tredje udvisning og sendt væk fra Team Esbjerg-bænken med et rødt kort. Dermed var to nøglespillere ude i resten af kampen.

Begyndelsen af anden halvleg var meget målrig fra begge sider, og inden der var spillet seks minutter, var stillingen 17-17. Efter en timeout gik Team Esbjerg over til 6-0-forsvar for bedre at dæmme op for Sarah Iversen & Co. – dog med et særligt beredskab over for Johanna Westberg, der før pausen havde scoret fem mål. Det lykkedes dog ikke at dæmme op for svenskeren, der blev kampens topscorer med hele 11 mål.

I den anden ende var Sanna Solberg og Lara González i lighed med en velspillende Maibritt Kviesgaard meget træfsikre med hver fire mål på lige så mange forsøg, og Kristina Liscevic var på ny motoren i angrebsspillet med seks mål og lige så mange assister. Derimod havde Mette Gravholt langt fra en af sine bedste aftener som eneste stregspiller i Vilde Ingstads fravær.

Efterhånden som anden halvleg skred frem, tog Nykøbing teten med et forspring på et par mål, som Team Esbjerg hele tiden måtte jagte. Mie Sørensen kom ind og tog mere end Cecilie Greve i NFH-målet, og det samme gjorde Ine Stangvik i forhold til Sandra Toft, der ellers indledte kampen stærkt.

Mod kampens slutning lykkedes det efter en timeout Team Esbjerg at skabe ny spænding om udfaldet, da holdet gik tilbage til det velkendte 5-1-forsvar, og tilbagevendte Sandra Toft nappede en 100 procents chance fra Sarah Iversen. Samme Iversen trak et straffekast, som Johanna Westberg scorede på til 28-26. Maibritt Kviesgaard reducerede, Nykøbing-cheftræner Jakob Larsen tog en timeout med 23 sekunder igen, men det lykkedes Team Esbjerg at erobre bolden med 10 sekunder igen. Angrebet forblev dog uforløst, og Nykøbing-spillerne kunne bryde ud i jubel over sejren og den fortsatte mulighed for selv at løse billet til semifinalen.

– Det var marginalerne og en række brændte afslutninger på frie chancer i anden halvleg, som afgjorde kampen. Vi kæmpede hårdt, vi er stadig bitre over resultatet, men vi kan være stolte af indsatsen, sagde Team Esbjergs cheftræner, Jesper Jensen.

Han ser fortsat gode muligheder for at komme i semifinalen, idet han anser København Håndbold for at være favorit mod Nykøbing trods den allerede sikre semifinaleplads, og han kan ikke forestille sig, at seneste sæsons taber i DM-finalen ikke vil gå all in mod modstanderen fra dengang. De to afgørende kampe spilles samtidig på Frederiksberg og i Varde.