To hold i semifinaleduel – det ene har en ekstra chance

18/04 - 2018

Med blot to spillerunder tilbage af slutspillet begynder regnestykkerne om at kunne sikre sig en plads i semifinalen i HTH GO Ligaen at blive mindre komplicerede. I pulje 1 sikrede København Håndbold sig en semifinaleplads ved at vinde i Esbjerg for ni dage siden, og Randers HK er ude af spillet uden point. Det overlader til morgendagens to hold i Power Arena i Nykøbing at afgøre det hele indbyrdes.

Team Esbjergs serbiske playmaker, Kristina Liscevic, havde håbet, at det ikke var kommet så vidt, at kampen mod Nykøbing F. Håndbold får så stor betydning.

– Jeg har stadig mareridt over kampen mod København. Når man ved, at det hele er så tæt på, og at man kan sikre sig sikkerhed og ro inden de sidste kampe i slutspillet – og så taber. Man lærer af alle nederlag, og det gode er, at vi bliver bevidste om, hvad vi gjorde galt, og kan bruge det mod Nykøbing. Det er alt eller intet for os, og vi skal give os ”en million procent” for at vinde den kamp og sikre os. Det vil være fantastisk afslutning for de spillere, der forlader os eller stopper, at komme i semifinalerne. Vi har vundet pokalturneringen, men det er ikke nok, siger Kristina Liscevic.

I perioden med Estavana Polmans fravær har hun spillet en i flere henseender helt central rolle på holdet. Hun ser frem til, at ”Essie” nu er tilbage og vil være i stand til at aflaste hende i løbet af kampen. Senest tabte Team Esbjerg i Nykøbing efter dyr nedtur i første halvleg.

– Det er altid nemmere at spille for sit eget publikum, og Nykøbing er gode hjemme. Vi kender hinanden rigtig godt, og kampen vil blive afgjort af hjerte, fight og taktik. Når jeg spiller med i forsvaret, har jeg lettere ved at sætte hurtige kontraangreb i gang. Jeg lærer hele tiden noget nyt om mit eget hold og dansk håndbold, og jeg arbejder på at lave færre tekniske fejl. Jeg elsker at spille med høj risiko, men der er stadig for mange fejl, siger Kristina Liscevic.

Cheftræner Jesper Jensen satser ligesom sin playmaker på at afgøre det hele med to point torsdag aften. Lykkes det ikke, er der fortsat en god mulighed med en hjemmesejr 28. april mod Randers HK, mens hjemmestærke København Håndbold kan spille frigjort og ifølge Jesper Jensen bør være favorit i kampen mod Nykøbing samtidig.

– Mod Nykøbing er det vigtigt, at vi er med i kampen fra starten, uden at vi nødvendigvis behøver at være foran. Det handler om at stå længst tid i forsvaret, for gør man det, vinder man håndboldkampe. I angrebet skal vi have spillet rundt om deres centrale forsvar med Sarah Iversen og Anna Lagerquist, siger Jesper Jensen.

Jesper Jensen vurderer, at hans mandskab spillede en god kamp trods 28-30-nederlaget til København Håndbold, bedre end da Team Esbjerg slog samme modstander på udebane – med Sandra Toft som redningskvinde. Kampen i Esbjerg var på et højt niveau af begge hold.

Kan holdet nå samme niveau i Nykøbing, rykker en semifinaleplads nærmere.

 

Team Esbjergs trup til kampen i slutspillet i HTH GO Ligaen mod Nykøbing F. Håndbold torsdag den 19. april kl. 20.30 i Power Arena:

Målmænd: Sandra Toft og Ine Stangvik

Venstre fløj: Sanna Solberg

Højre fløj: Maibritt Kviesgaard og Anne Brinch-Nielsen

Streg: Vilde Ingstad og Mette Gravholt

Bagspillere: Lara González, Ida Bjørndalen Karlsson, Kristina Liscevic, Sofie Blichert-Toft, Lene Østergaard, Estavana Polman og Laura Kirchhoff Madsen.