Spændingen om semifinaleplads flytter til Nykøbing efter drama

09/04 - 2018

Ret meget mere sitrende af nerve og intensitet end håndboldbraget mellem Team Esbjerg og København Håndbold mandag aften i Blue Water Dokken bliver svært at opdrive i dansk kvindehåndbold.

På lystavlen stod der 28-30, da det hele var slut, og dermed sikrede København sig sin første sejr nogen sinde i Esbjerg og for anden sæson i træk en billet til semifinalen i HTH GO Ligaen.

Efter tre sejre i træk efterfulgt at dette nederlag er Team Esbjerg slået tilbage til den kamp om den anden semifinaleplads med Nykøbing F Håndbold, som alle på forhånd havde forventet. Med mindre der sker store overraskelser forinden, bliver kampen i Nykøbing 19. april formentlig afgørende.

Mandagens kamp blev en arytmisk forestilling, der fra begyndelsen tydede på at blive forsvarenes og i særdeleshed atter Sandra Tofts kamp. Toft tog de fire første skud inden for målrammen, og Team Esbjerg-forsvaret lykkedes så godt med at få København-angrebet til at afslutte halvt eller over mål, at der gik hele 10.30 minutter, inden hollandske Kelly Dulfer kunne score gæsternes første mål til 1-3-reducering.

Men snart kom der gang i angrebsløjerne. Svenske Johanna Bundsen i København-målet nåede på intet tidspunkt sit normale niveau, og Sandra Toft faldt i lighed med forsvaret i kvalitet, hvilket førte til en langt mere målrig afslutning på første halvleg. Hos Team Esbjerg var Kristina Liscevic den store iscenesætter og afslutter med seks egne mål før pausen.

Den serbiske stjerne sluttede med at reducere til 11-12, mens Vilde Ingstad var udvist, fordi hun lod sig provokere af, at København-playmaker Mia Rej gav hende et dask i hovedet, da hun lå ned. En dramatisk anden halvleg syntes i vente.

På det punkt blev det store hjemmepublikum ikke skuffet. Vilde Ingstad og Ida Bjørndalen bragte hurtigt Team Esbjerg foran 13-12, men det holdt ikke længe. Mia Rej brugte buhråbene fra et stort flertal af de næsten 2.500 tilskuere som brændstof og scorede fem fine mål, da hun effektivt fik skudt hul på Sandra Toft. København førte i en periode med to mål, inden Lara González med et par energimål på gennembrud fik bragt balance. Holdene fulgtes af , indtil Kelly Dulfer med sit mål til 29-27 atter bragte gæsterne i vinderposition.

Lara González reducerede, Team Esbjerg generobrede bolden, og cheftræner Jesper Jensen tog en timeout med 58 sekunder igen. I det følgende angreb fik en grædefærdig Kristina Liscevic en skæbnesvanger skridtkendelse imod sig, og Kelly Dulfer kunne afgøre dramaet. Så tæt og så ondt kan håndbold også være.

– Det ærgrer mig, at vi det sidste kvarter smed fire helt åbne chancer væk, og at vi tabte bolden flere gange, sagde Jesper Jensen.

Hans mandskab har fortsat i egne hænder at sikre sig en plads i semifinalen. Efter nederlaget til København Håndbold bliver vejen bare brolagt med flere forhindringer, end det så ud til.

Kampen i tal:

Team Esbjerg – København Håndbold 28-30 (11-12)

Målscorere Team Esbjerg: Kristina Liscevic 10, Ida Børndalen Karlsson 7, Lara González 5, Vilde Ingstad 4, Mette Gravholt 1 og Maibritt Kviesgaard 1.

Topscorer København: Kelly Dulfer 6

Udvisninger:

Team Esbjerg: 3

København: 1

2.490 tilskuere i Blue Water Dokken