Slutspilspecialisterne har givet sig selv gode odds

08/04 - 2018

Team Esbjerg indledte slutspillet med en noget nær optimal indsats i hjemmekampen mod Nykøbing F. Håndbold, og nu er holdet fire point rigere efter to udesejre tilbage i Blue Water Dokken til returmødet med København Håndbold. De to hold har begge seks point og er favoritter til at gå videre til semifinalerne.

– Vi er tre hold, der har skæbnen i egne hænder, tættere er vi ikke på. Men ligesom København skal vi blot vinde to ud af tre kampe for at være sikre på semfinalen, mens Nykøbing skal vinde alle tre, siger Team Esbjergs cheftræner, Jesper Jensen.

Nykøbing F. skal med sine tre point på det nærmeste rydde tavlen for at have en chance for en semifinaleplads. Hvis Randers ikke formår at hente point, kan tre hold i realiteten slutte med ni point, og så afgøre placeringerne i grundspillet, hvem der skilles fra. Det vil i givet fald blive Team Esbjerg. Men det forbliver indtil videre spekulationer.  Essensen er, at der er vigtige point at spille om i mandagens håndboldbrag i Esbjerg.

At Team Esbjerg overhovedet er i den favorable position at kunne sikre sig en semifinaleplads uden nødvendigvis at vinde alle resterende kampe, var ikke givet for 12 dage siden.

– Da vi indledte slutspillet med nul point og uden ”Essie” og Mose, vidste vi på den ene side, at vi var pressede. Men på den anden side gik vi ind med selvtillid, og så har vi så mange spillere, der er gode til og tør spille slutspil. Spillerne er enormt dygtige til at fokusere på det rigtige tidspunkt, siger Jesper Jensen.

Et af de klareste eksempler er Sandra Toft, der har leveret flere lunkne præstationer i grundspillet, men i slutspillet har præsteret hver gang og afgjort kampe. Havde landsholdsmålvogteren ikke vist sin klasse på Frederiksberg, havde mandagens modstander, København Håndbold, højst sandsynligt haft overhånden inden det andet møde i slutspillet.

– Vi ligger godt til at spille mod København, og vores aggressive forsvar bekommer dem ikke godt. Men det er fortsat et superdygtigt hold med mange individualister, der kommer, siger Jesper Jensen.

Fem dages kamppause har gjort godt for fysikken og de mentale depoter, og efter København-kampen er der yderligere 10 dage til udekampen i Nykøbing. De strækker kræfterne i en trup decimeret af skader og graviditeter.

 

Team Esbjergs trup til kampen i slutspillet i HTH GO Ligaen mod København Håndbold mandag den 9. april kl. 20.30 i Blue Water Dokken:

Målmænd: Sandra Toft og Ine Stangvik

Venstre fløj: Sanna Solberg

Højre fløj: Maibritt Kviesgaard og Anne Brinch-Nielsen

Streg: Vilde Ingstad og Mette Gravholt

Bagspillere: Lara González, Ida Bjørndalen Karlsson, Kristina Liscevic, Sofie Blichert-Toft, Lene Østergaard og Laura Kirchhoff Madsen.