Tredje sejr på stribe gør Team Esbjerg til semifinalefavorit

03/04 - 2018

I en ikke særlig velspillet håndboldkamp domineret af de to forsvar og i særdeleshed målvogterne Mathilde Juncker og Sandra Toft tog Team Esbjerg endnu et vigtigt skridt mod den semifinaleplads i slutspillet, som på forhånd så vanskelig ud at opnå.

22-20-sejren over Randers HK, hvis rolle i slutspillet dermed definitivt er udspillet, bringer holdet op på seks point, lige så mange som København Håndbold, der samtidig vandt med et enkelt mål over Nykøbing F Håndbold i en større gyser i Næstved. De to hold er nu favoritter til at nå semifinalerne.

Stillingen ved pausen var kun lige, fordi Team Esbjerg formåede at score første halvlegs sidste tre mål og dermed udligne det forspring, Randers havde haft længe. Igen gik Lara González foran med fire mål på en halvleg. Efter et kvarters spil var stillingen 8-6 til hjemmeholdet, hvorefter målvogterne Juncker og Toft lukkede endnu mere af og tvang afslutterne til ofte at overplacere deres forsøg.

Team Esbjergs bagkæde fortsatte en ret høj kvote af fejl efter pausen, og Mette Gravholt brændte også flere skudchancer end vanligt, men de blev på det punkt overgået af hjemmeholdet, der i kampens midterste 30 minutter blot scorede fem mål. Især Kristina Liscevic fik tilgivelse i anden halvleg, da hun enten selv afsluttede eller havde næstsidste hånd med i ni af 12 mål.

Gravholt bragte Team Esbjerg i vinderposition, da hun blev sendt af sted af Kristina Liscevic i en kontra og scorede til 17-14. Men Randers kom tilbage og udlignede, inden to mål til gæsterne inden for 41 sekunder scoret af Vilde Ingstad og Sanna Solberg gjorde ondt på hjemmeholdet. Kristina Liscevic scorede et vigtigt mål til 20-18 på straffekast begået mod Ingstad, og Maibritt Kviesgaard og Sanna Solberg lukkede kampen.

Men spændingen holdt sig ind i kampens sidste 10 minutter, inden Team Esbjergs større skarphed og evne til at afgøre vigtige kampe trådte frem. Effekten behøver man ikke kigge længe på stillingen i slutspillets pulje 1 for at at se.

Desværre fik Lara González i slutminutterne et vrid i den ene fod, som forhåbentlig ikke tilføjer hende til den lange liste af skadede eller gravide spillere, Team Esbjerg må kæmpe med.

Aftenens to vindere mødes til puljens topbrag mandag den 9. april kl. 20.30 i Blue Water Dokken. Du kan sikre dig billetter på www.teamesbjerg.dk.

Kampen i tal:

Randers HK – Team Esbjerg 20-22 (10-10)

Målscorere Team Esbjerg: Lara González 5, Sanna Solberg 4, Kristina Liscevic 4, Mette Gravholt 3, Ida Bjørndalen Karlsson 3, Vilde Ingstad 2 og Maibritt Kviesgaard 1.

Topscorer Randers: Clara Monti Danielsson 6

Udvisninger:

Team Esbjerg: 2

Randers: 0