Randers et ubekvemt bump på vej mod større mål

02/04 - 2018

Team Esbjergs faste stamme af spillere er nok trætte, men lader påsken bag sig i bevidstheden om, at de har gjort et godt arbejde med sejre over Nykøbing F. Håndbold og København Håndbold og dermed har givet sig selv et optimalt udgangspunkt for de næste kampe i slutspillet.

– Vi har en rytme i at vinde, og det kan vi mærke. Vi blev ikke ramt af panik, selv om vi i slutminutterne mod København lavede fejl nok til at være det, siger cheftræner Jesper Jensen.

Inden tirsdagens udekamp mod Randers HK ser han tilbage på to forskellige præstationer i slutspillet. Mod Nykøbing funklede spillet i lange perioder med Lara González i en fremtrædende rolle, mens den stod på fight og en overdådig præstation af målvogter Sandra Toft mod København. I fraværet af flere skadede spillere er det vigtigt, at truppens øvrige spillere på skift toppræsterer.

Randers HK kom med i slutspillet på den yderste plads og har med to nederlag i realiteten udspillet sin rolle. Team Esbjerg vandt begge ligaopgør i grundspillet, 23-18 på hjemmebane i september og 22-19 på udebane i februar.

– Vi er helt bevidste om, at Randers på papiret er et dårligere hold end de to, vi har mødt. Vi må dog samtidig tage hensyn til batteriernes levetid på de af vore spillere, der har spillet mest. Randers har spillet bedst, når der ikke var noget at spille for, og mod os kan holdet spille frit med sænkede skuldre. Det er en bred trup bestående af spillere med forskellige kvaliteter på hver af pladserne, og så har de i Mathilde Juncker en stærk målvogter, siger Jesper Jensen.

Motivationen vil ikke være noget problem mod Randers’ nordisk dominerede trup. Det er snarere et spørgsmål om at forberede spillerne på de udfordringer, de kan blive stillet over for i løbet af kampen. Randers har en evne til at få modstanderne til at se dårlige ud.

Team Esbjerg er fortsat uden de skadede Estavana Polman og Maria Mose Vestergaard. Laura Kirchhoff Madsen afløser en anden af truppens unge spillere, Mette Knudsen.

 

Team Esbjergs trup til kampen i slutspillet i HTH GO Ligaen mod Randers HK tirsdag den 3. april kl. 18.30 i Arena Randers:

Målmænd: Sandra Toft og Ine Stangvik

Venstre fløj: Sanna Solberg

Højre fløj: Maibritt Kviesgaard og Anne Brinch-Nielsen

Streg: Vilde Ingstad og Mette Gravholt

Bagspillere: Lara González, Ida Bjørndalen Karlsson, Kristina Liscevic, Sofie Blichert-Toft, Lene Østergaard og Laura Kirchhoff Madsen.