Team Esbjerg på slutspilstavlen i overbevisende stil

28/03 - 2018

Det nye slutspil i HTH GO Ligaen giver de fire forreste hold fra grundspillet et forspring i forhold til de fire øvrige hold. Derfor er det svært at overvurdere betydningen af, at på forhånd tomhændede Team Esbjerg vandt den første kamp i slutspillets pulje 1 med 28-23 over de formodede hovedrivaler til en semifinaleplads, Nykøbing F Håndbold.

I flere sportsgrene taler man om, at de store spillere løfter deres spil, når de afgørende kampe spilles,og vel var der store individuelle præstationer denne onsdag aften op til påske. Men først og fremmest viste kollektivet tænder med en bidsk indsats i især forsvaret.

Også offensiven havde i perioder forbløffende nemt ved at spille sig igennem Nykøbing-forsvaret, der på aftenen havde en usædvanlig svag Cecilie Greve bag sig. Hendes redningsprocent var lidt over seks procent, inden hun blev pillet ud.

– Vi kom ud som løver, og hvor det ofte er forsvaret, der vinder kampe for os, var vi i denne kamp god i begge ender af banen, sagde Kristina Liscevic.

Serberen har et bredere klaver at spille på i Estavana Polmans fravær, og hun spillede hele sin håndboldkunnen ud mod NFH. Hun ledte spillet, når der blev løbet kontra på de normalt selv så kontrastærke falstringer, og netop tempoet var i store dele af kampen et trumfkort. Man så ikke meget til NFH-playmakeren Kristina Kristiansens normalt så eksplosive spil, og hendes fem mål blev alle scoret på straffekast.

Sandra Toft havde indledende problemer med fløjafslutninger, og Johanna Westbergs højrehåndsskud fik hun ikke rigtig fat i, men ellers viste hun med 42 procent den stigende formkurve, som klassespillere ofte har i et slutspil. Foruden Kristina Licevic præsterede Lara González stort i angrebsspillet, hvor der i høj grad er blevet brug for hendes arbejdskraft i Polmans fravær. Hun lavede et par fejl i træk i første halvleg, men hun er typen, der bøvler videre, og hun blev betjent med flere af Liscevic’ i alt syv assists.

– Lara spillede måske sin bedste kamp for klubben, og “Kiki” får spillet hende på de rigtige steder og spillede selv en superkamp, sagde cheftræner Jesper Jensen.

Han kunne se en første halvleg, hvor hans spillere ikke varmede bolden ret længe, når de var i angreb. Mål på kontraer – et særlig skønt et med Sanna Solberg som målscorer på en Liscevic-assist – eller i andenfasen, hvor Lara González ofte har været ivrig efter at afslutte, inden hun blev pillet ud. Nu bliver hun på banen og udnyttede det i denne kamp perfekt. Ida Bjørndalen Karlsson var nærmest som sædvanlig hovedleverandør af mål, og det kan næsten blive svært for hende helt at holde op i den nuværende form.

Forsvaret er begunstiget af at have wings som Maibritt Kviesgaard og Sanna Solberg, som også er gode i den del af spillet, og midt på så man de sædvanlige slagsmål mellem NFH’s Sarah Iversen og Vilde Ingstad. Førstnævnte tog også et forsvarligt greb i brystlommen på sin tidligere klubkamerat, Mtte Gravholt, da hun kom på banen.

– Det var et monsterforsvar. Hvis de ikke scorer på kontraer eller mærkelige mål, er vi svære at score imod. Det var fedt at se den power, vi kom ind til kampen med, og at så mange tog ansvar. Det hele hvilede ikke på en eller to spillere, sagde Jesper Jensen.

Uden Estavana Polman og Maria Mose Vestergaard var hele holdet nødt til at stå sammen, og det gjorde de, da de gav stampublikummet et velvoksent påskeæg at gå ud i kulden på. Med cheftrænerens ord er Team Esbjerg nu et halvt skridt foran Nykøbing – men heller ikke mere – og der venter svære forhindringer på vejen mod en eventuel semifinale. Den første venter lørdag i skikkelser af København Håndbold på udebane.

Kampen i tal:

Team Esbjerg – Nykøbing F Håndbold 28-23 (16-12)

Målscorere Team Esbjerg: Ida Bjørndalen Karlsson 8, Lara González 5, Kristina Liscevic 4, Sanna Solberg 3, Vilde Ingstad 3, Mette Gravholt 2, Sofie Blichert-Toft 1, Maibritt Kviesgaard 1 og Anne Brinch-Nielsen 1.

Topscorer NFH: Johanna Westberg 6

Udvisninger:

Team Esbjerg: 4

NFH: 1

2.148 tilskuere i Blue Water Dokken