Maria Mose Vestergaard alvorligt skadet lige før slutspillet

22/03 - 2018

Fløjspilleren Maria Mose Vestergaard kommer ikke til at spille mere håndbold i denne sæson. En scanning har vist, at den knæskade, hun pådrog sig i anden halvleg af kampen mod FC Midtjylland 17. marts, er værre end først antaget.

– Maria har en skade på det forreste korsbånd i venstre knæ, og den vil holde hende ude i hvert fald resten af denne sæson. Vi havde fået styr på hendes fysik, hun var begyndt at træne fuldt med, og derfor er det et helt urimeligt tidspunkt, hun bliver ramt af en alvorlig skade, siger Team Esbjergs cheftræner, Jesper Jensen.

Den 22-årige venstre fløj har i sine første seniorår døjet med en skrøbelig fysik, som hun har gjort en stor indsats for at forbedre. Hun var lige vendt tilbage efter en håndskade, da uheldet ramte hende ved, at hun fik en modstanders vægt ned over knæet i en scoringssituation.

– Ud over, at det er synd for Maria, er det sportsligt et slag for os at måtte undvære hende i slutspillet. Hun har store ressourcer og tilfører holdet meget energi. Hun og Sanna Solberg er mere end to spillere til samme plads, for de er begge så dygtige forsvarsspillere, at de har været på banen samtidig. Maria har særligt efter jul været inde i en fantastisk udvikling, hvor hun er blevet mere moden i sit spil, siger Jesper Jensen.

Maria Mose Vestergaard er meget berørt over det negative udfald af scanningen og ønsker ikke selv at udtale sig om sin skade.