Team Esbjerg avancerede og skiftede slutspilspulje med sikker sejr

17/03 - 2018

Der var lagt op til en udramatisk eftermiddag i Blue Water Dokken, da to af HTH GO Ligaens ærkerivaler, Team Esbjerg og FC Midtjylland, pudsede formen af inden slutspillet. De fleste placeringer i grundspillet syntes på forhånd at ligge fast, men så skete der alligevel noget.

Længere oppe i Jylland var Viborg HK favorit mod Randers HK, der var sikret deltagelse på den yderste plads i slutspillet, men overraskede ved at vinde 20-19 i Viborg Stadionhal. Dermed passerede Team Esbjerg med en sikker 24-19-sejr over FC Midtjylland de 14-dobbelte danske mestre og slutter på femtepladsen i grundspillet. Dermed hedder modstanderne i slutspillets pulje 1 nu København Håndbold, Nykøbing F Håndbold og Randers HK med falstringerne som første modstander.

Team Esbjerg skulle vinde for at have en chance for at avancere, hvad de færreste havde troet på, men holdet spillede sin chance og havde denne eftermiddag ikke store problemer med at slå et tamt FC Midtjylland-hold. Sejren blev grundlagt i første halvleg, da holdet de første 13 minutter holdt midtjyderne nede på bare to scoringer. Forsvaret var i hele bredden uhyre stærkt, og Sandra Toft tog stort set hvert andet skud, 47 procent.

Når man scorer fem mål i en halvleg, får man tilgivelse for et helt igennem mislykket udført straffekast på en ellers ikke skræmmende Sabine Englert og for flere fejl i opspil og afslutninger. Veteranen Ida Bjørndalen Karlsson har gjort sig uundværlig i denne sæson, og der bliver trukket meget på hendes fysiske ressourcer i både forsvar og angreb.

– Jeg har arbejdet meget med mit skud på det seneste, for jeg har brændt en del chancer. I dag var det omvendt, og nu skal jeg vist til at øve straffekast. Sådan en sejr giver selvtillid. Vi spillede en god første halvleg i både forsvar og angreb. Vi har arbejdet meget med angrebet, og jeg synes, det begynder at fungere. Vi slappede dog lidt for meget af, for vi burde have lukket kampen 10 minutter inde i anden halvleg. Jeg synes, vi er godt kørende fysisk, og når “Essie” bliver klar, bliver vi stærkere. Forhåbentlig er det ikke så slemt med Mose, sagde Ida Bjørndalen Karlsson.

Hun hentydede til, at Maria Mose Vestergaard i sin comebackkamp efter en håndskade fik en modstanders vægt ned over sit venstre knæ efter godt tre kvarters spil og måtte bære fra banen med stærke smerter efter sin anden scoring.

Foruden Sandra Toft, hele forsvaret og Ida Bjørndalen var Kristina Liscevic et stort aktiv. Ud over at overtage posten som straffekastskytte var hendes samarbejde med Mette Gravholt ved kontramålet til 11-5 og hendes frispilning af Vilde Ingstad til 16-9 rene nydelser. Hun scorede fem mål på seks forsøg inklusive straffekast, og hendes store repertoire kan blive vigtigt, når det gælder.

Det blev aldrig FC Midtjyllands dag. Normalt dominerende Veronica Kristiansen var bleg, Louise Burgaard så man ikke meget til, og Sabine Englert tog ikke meget mere end halvt så meget som Sandra Toft. Så var der mere i Jessica Ryde, der afløste hende i anden halvleg.

– Det er godt at vinde sådan en kamp. FC Midtjylland slog lidt op i banen i anden halvleg, og intet af holdene var rigtigt i gear. Men vi spillede en fin første halvleg med et stærkt forsvar og gode momenter i angrebet. Det var fedt at se Sandra med den udstråling, hun har manglet lidt i en lille downperiode. I dag var der power i øjnene, sagde cheftræner Jesper Jensen.

Han er ikke utilfreds med at få vekslet en pulje med blandt andre Odense Håndbold og Silkeborg-Voel KFUM med de tre nævnte modstandere i slutspillet.

– Det er altid svært at sige, før man kommer i gang, men som udgangspunkt er jeg lidt positiv. Vi har det fint med København og Nykøbing, og Randers har vi slået begge gange, selv om det ikke er helt det samme hold nu. Det ser ud som om, det er Nykøbing, vi skal overhale for at komme i semifinalen, sagde Jesper Jensen.

Team Esbjerg møder hjemme netop Nykøbing F Håndbold i første spillerunde i slutspillet. Kampen spilles 28. eller 29. marts, og udfaldet af den kamp bliver vigtigt for holdets fortsatte muligheder.

Kampen i tal:

Team Esbjerg – FC Midtjylland 24-19 (14-8)

Målscorere Team Esbjerg: Ida Bjørndalen Karlsson 7, Kristina Liscevic 5, Lara González 3, Mette Gravholt 2, Vilde Ingstad 2, Maria Mose Vestergaard 2, Maibritt Kviesgaard 1, Sanna Solberg 1 og Anne Brinch-Nielsen 1.

Topscorere FCM: Veronica Kristiansen 3, Helene Fauske 3 og Anne Mette Pedersen 3.

Udvisninger:

Team Esbjerg: 1

FCM: 3

2.388 tilskuere i Blue Water Dokken