Nu handler det om den første modstander i slutspillet

16/03 - 2018

En lang sæsons rejse mod slutspillet afsluttes lørdag eftermiddag, når to af slutspilsholdene, Team Esbjerg og FC Midtjylland, mødes i Blue Water Dokken. Med mindre der sker overraskelser i sidste spillerunde, vil der næppe ske store forskydninger mellem de otte hold, der skal kæmpe om medaljer og mesterskab.

Og alligevel er der noget at gå efter for Team Esbjerg:

– Vi vil meget gerne vinde og slutte på en sjetteplads i grundspillet. Det vil være ensbetydende med, at vi så indleder slutspillet med en hjemmekamp mod FC Midtjylland, og det vil være fint. Vi går ind i slutspillet uden point, vi skal jagte, og der er ikke plads til udfald i kampene. Modstanderne er så stærke, at tager man en mental pause på 10-15 minutter i en kamp, er det slut. Det så vi mod Nykøbing F Håndbold, siger Team Esbjergs cheftræner, Jesper Jensen.

Foruden at fastholde sjettepladsen er det vigtigt spillemæssigt at sætte et godt aftryk, inden en ny turnering begynder i påskeugen.

– Det bliver fedt at få en matchning mod et af de bedste hold i sidste kamp før slutspillet, så vi kan se, hvor vi står. Spillerne ser bedre ud under træningen end for blot to uger siden, blandt andre Ida Bjørndalen, og så har vi Maria Mose Vestergaard tilbage efter en skade. Det handler nu om at ramme den rigtige rytme og selvtillid. Ofte bliver slutspil mere afgjort på selvtillid end på det rent spillemæssige, siger Jesper Jensen.

Team Esbjerg slog FC Midtjylland i den første turneringskamp i Ikast i november og igen i semifinalen i Final4 før nytår. En tredje sejr vil åbne for avancement til femtepladsen og helt andre modstandere i slutspillet, såfremt Viborg HK mod forventning skulle tabe til Randers HK.

Mest sandsynligt er det dog, at de øvrige hold i slutspilspuljen bliver Odense Håndbold, FC Midtjylland og Silkeborg-Voel KFUM. I så fald bliver modstanderen 28. eller 29. marts enten FC Midtjylland eller Odense Håndbold i Blue Water Dokken.

Maria Mose Vestergaard vender tilbage og afløser Mette Knudsen i truppen. Estavana Polman er fortsat ikke klar efter sin fodskade.

 

Team Esbjergs trup til kampen i HTH GO Ligaen mod FC Midtjylland lørdag den 17. marts kl. 15.00 i Blue Water Dokken:

Målmænd: Sandra Toft og Ine Stangvik

Venstre fløj: Sanna Solberg og Maria Mose Vestergaard

Højre fløj: Maibritt Kviesgaard og Anne Brinch-Nielsen

Streg: Vilde Ingstad og Mette Gravholt

Bagspillere: Lara González, Ida Bjørndalen Karlsson, Kristina Liscevic, Sofie Blichert-Toft og Lene Østergaard.