Kræfterne slap op i Odense - nu venter barsk slutspil

06/03 - 2018

Team Esbjerg stred godt, så længe kræfterne rakte, men uden Estavana Polman i bagkæden var flere bærende spillere så tyndslidte mod kampens slutning, at Odense Håndbold kunne vinde tocifret med 33-23 og dermed tage et afgørende skridt mod andenpladsen i grundspillet og to point på kontoen over i slutspillet.

Viborg HK overhalede Team Esbjerg med en smal sejr over Aarhus United, og dermed ender esbjergenserne højst sandsynligt i en vanskelig slutspilspulje med Odense, FC Midtjylland og Silkeborg-Voel KFUM.

På forhånd havde Team Esbjerg-cheftræner Jesper Jensen spået, at det hold, der formåede at score flest mål på kontraangreb, havde gode chancer for at vinde kampen i Odense. Det kom til at holde stik. Især i kampens begyndelse betjente Odense-målvogter Emily Stang Sando flere gange venstrefløjen Freja Cohrt med præcise udkast, og fynboerne scorede i alt 10 mål på kontraer.

I den modsatte ende lå et stort ansvar på Kristina Liscevic spinkle skuldre samt på veteranen Ida Bjørndalen Karlsson. Førstnævne scorede fire mål og assisterede ikke færre end syv gange, hvilket kom især de to stærke stregspillere, Vilde Ingstad og Mette Gravholt, til gode. De var ofte på banen sammen for at slå revner i det massive Odense-forsvar, og det lykkedes i perioder godt.

Også Sanna Solberg havde en fin aften og blev noteret for seks mål i kamprapporten. Et af målene var på hopskud efter indløb fra fløjen, og hun og Liscevic viste overskud i nederlagets stund med et fint mål på vip sent i kampen.

I den anden ende spillede Sanna Solberg fremskudt i et 5-1-forsvar, og det lykkedes især i første halvleg at holde Odense nede. Stine Jørgensen scorede to mål i halvlegen, og backkollegaen Mette Tranborg kom først på tavlen lige efter pausen. Men i længden blev der trukket for store veksler på bagkæden med Lara González, Kristina Liscevic og Ida Bjørndalen Karlsson. Da sidstnævnte måtte have en pause i forsvaret i slutfasen, blev det straks udnyttet af især Stine Jørgensen.

Mod kampens slutning var det nærmest spil til et mål, og Odense Håndbolds langt større bredde slog ubarmhjertigt igennem.

– Jeg tror, at vi først og fremmest løb tør for kræfter med seks spillere fra truppen ude, og når vi først falder sammen, så gør vi det godt og grundigt, sagde målvogter Sandra Toft, der selv spillede med en uacceptabel lav redningsprocent på 23.

Cheftræner Jesper Jensen beklagede sig flere gange i første halvleg over manglende dommertække, men kunne ikke i den sidste ende påråbe sig, at det afgjorde kampen.

– Jeg synes, vi fightermæssigt så rigtig fine ud i 50 minutter, inden vi løb tør for kræfter. Med Polman og Maria Mose Vestergaard tilbage tror jeg, vi kan gøre noget i slutspillet. Om det rækker til medaljer, må vi se, sagde Jesper Jensen til TV 2 Sport.

Team Esbjerg afslutter grundspillet med en hjemmekamp mod FC Midtjylland 17. marts.

Kampen i tal:

Odense Håndbold – Team Esbjerg 33-23 (12-11)

Målscorere Team Esbjerg: Sanna Solberg 6, Kristina Liscevic 4, Vilde Ingstad 4, Mette Gravholt 3, Ida Bjørndalen 3, Lara González 2 og Anne Brinch-Nielsen 1.

Topscorer Odense: Freja Cohrt 7

Udvisninger:

Team Esbjerg: 2

Odense: 1

2.198 tilskuere i Odense Idrætshal