Det vigtigste af fire topopgør på stribe foregår i Nykøbing

27/02 - 2018

Team Esbjerg fik med hjemmesejren over København Håndbold en perfekt start på et slutprogram i grundspillet, som byder på udelukkende tophold som modstandere. Næste udfordring er Nykøbing F Håndbold en iskold onsdag aften på udebane.

Cheftræner Jesper Jensen sagde allerede i minutterne efter lørdagens topkamp, at mestrene bliver en anderledes opgave. De spiller en anden form for håndbold, har et stærkt forsvar og er løbestærkt, så tilbageløb efter afslutninger og hurtig etablering i egen forsvarszone bliver vigtigt. Og så er det første hele kamp uden ledbåndsskadede Estavana Polman.

– Vi har ikke Estavana til at tage egne beslutninger, der kan afgøre kampe. Hvem skal tage over efter hende, også hvis vi ikke lige får gang i spillet og skabt et forspring som mod København? Vi er nødt til at røre lidt i den taktiske gryde, så vi ikke kommer til at spille staccato, men proaktivt. Jeg har en god fornemmelse af, at selv om Polman er ude, kan vi præstere på højt niveau. Om det er nok til at slå de danske mestre på udebane, må vi se, siger Jesper Jensen.

Ligheden med den seneste modstander er, at hvor København har Mia Rej som dynamo, så har Nykøbing Kristina Kristiansen, der var hovedperson, da de gulblusede vandt ligapremieren i Esbjerg i begyndelsen af september med 26-24. Team Esbjerg tog mindre end to måneder senere revanche ved at vinde pokalkvartfinalen med 27-22.

– Kampen i Nykøbing er den vigtigste, vi har tilbage, fordi vi med en sejre kan sikre en top fem-placering, der kan blive vigtig i det videre forløb, siger Jesper Jensen.

Hans hold har tre point flere end modstanderne, der skal vinde for at holde liv i håbet om en placering i top fire, som giver point med over i slutspillet. FC Midtjylland fik for to uger siden at føle, at Power Arena i Nykøbing kan være et ubehageligt sted at spille. Midtjyderne blev blæst ud og var bagud med 8-18 ved pausen i et nederlag på 19-26. Den skæbne vil Team Esbjerg gøre alt for at undgå efter en lang bustur.

Maria Mose Vestergaard og Estavana Polman er ude af truppen med skader, hvilket lægger et større pres på flere af truppens tilbageværende spillere.

 

Team Esbjergs trup til kampen i HTH GO Ligaen mod Nykøbing F Håndbold onsdag den 28. februar kl. 19.30 i Power Arena:

Målmænd: Sandra Toft og Ine Stangvik

Venstre fløj: Sanna Solberg og Mette Knudsen

Højre fløj: Maibritt Kviesgaard og Anne Brinch-Nielsen

Streg: Vilde Ingstad og Mette Gravholt

Bagspillere: Lara González, Ida Bjørndalen Karlsson, Kristina Liscevic, Sofie Blichert-Toft og Lene Østergaar