"It didn't fungere today" - men det gav to vigtige point

19/02 - 2018

Kønt var det ikke, men bundlinjen viste, at Team Esbjerg havde vundet sin anden vigtige udesejr i træk, da holdet mandag aften besejrede Randers HK med 22-19. Dermed er holdet på tredjepladsen i HTH GO Ligaen og pointmæssigt polstret til at modstå pres nedefra og kæmpe med om de fire pointgivende pladser til slutspillet.

– Det var den mest grimme kamp, og spiller vi sådan i slutspillet, kommer vi ingen vegne, sagde Estavana Polman.

Vurderingen var uden tvivl iblandet selverkendelse, for ligesom andre nøglespillere havde hun en uheldig aften i afslutningerne. Topscorer Ida Børndalen Karlsson var tilbage i rollen som den mest scorende, men det var i målet, hovedårsagen til Team Esbjergs sejr skulle findes. Sandra Toft stod på et fint niveau hele kampen og reddede blandt andet to straffekast fra sin tidligere holdkammerater i Larvik, Mari Molid.

Randers-cheftræner Niels Agesen fastholdt i kampens første 40 minutter en dristig syv mod seks-taktik, der kombineret med usædvanlig mange afleverings- og gribefejl  ledte til et pænt antal Team Esbjerg-scoringer i et tomt mål. Det var meget belejligt for gæsterne, der særligt i kampens første del havde svært ved at sætte et tempo, der kunne splitte Randers-defensiven.

Sandra Toft blev på den konto dobbelt målscorer i kampen, først med sit mål til 10-6 i første halvleg – en føring, der smuldrede inden pausen – og dernæst med kampens sidste mål.

Kampen blev indledt med et minuts stilhed til ære for afdøde prins Henrik, og det prægede ifølge en sarkastisk Team Esbjerg-cheftræner, Jesper Jensen, kampforløbet.

– Vi kom aldrig ud af det vakuum, der var efter et minuts stilhed i hallen. Heldigvis stod vi fornuftigt i forsvaret, og Sandra stod en god kamp, sagde Jesper Jensen.

Mod en bedre modstander kunne den manglende kvalitet være blevet kostbar. Team Esbjerg indledte ganske vist anden halvleg bedre og med et højere tempo i kombinationerne end før pausen. Men stilen holdt ikke, og da unge Stine Broløs kom på mål for østjyderne og stod med en imponerende redningsprocent på 75 på frie skud, kunne Clara Monti Danielsson skabe spænding med et kontramål til 17-19.

Mette Gravholt genskabte tremålsføringen, Sandra Toft tog sit andet straffekast, og Vilde Ingstad øgede til 21-17 med et af Team Esbjergs mange kontramål. Med godt to minutter igen lykkedes det atter Randers at reducere forspringet til to mål, inden Danielsson blev ramt af kampens eneste udvisning, og Team Esbjerg trods alt kunne bjærge sejren hjem.

– It didn´t fungere today, som Estavana Polman meget rammende sagde til TV 2 Sport.

Nej, men det gav to point inden det første af fire topopgør på stribe, kampen mod førerholdet København Håndbold lørdag kl. 16.00 i Blue Water Dokken. Dernæst følger Nykøbing F., Odense og FC Midtjylland.

– Jeg håber, at vi kan slippe nerverne, når vi skal møde et tophold, sagde en lettet Jesper Jensen efter den uskønne kamp i Randers.

Kampen i tal:

Randers HK – Team Esbjerg 19-22 (9-10)

Målscorere Team Esbjerg: Ida Bjørndalen Karlsson 6, Maria Mose Vestergaard 3, Kristina Liscevic 3, Estavana Polman 2, Mette Gravholt 2, Vilde Ingstad 2, Sandra Toft 2, Sanna Solberg 1 og Lara González 1.

Topscorer Randers: Mari Molid 5

Udvisninger:

Team Esbjerg: 0

Randers: 1

923 tilskuere i Randers Arena