Plads til at eksperimentere i let pokalaften i Kolding

15/02 - 2018

Spænding var der ikke antydning af, og opmærksomheden samlede sig om, hvordan nytilkomne Mette Gravholt ville falde ind i spillet i pokalopgøret mellem Kolding IF fra den tunge ende af 2. division og Team Esbjerg fra den bedste del af ligaen.

Team Esbjerg lagde hårdt ud og kvalte ethvert spinkelt håb hos hjemmeholdet om at kunne yde kvalificeret modstand.

-Vi forsøgte at indlede kampen med, hvad der giver god mening i sådan en kamp: Fuld gas. Vi fik afprøvet Mette Gravholt både som den forreste i et 5-1-forsvar og som back i forsvaret, og angrebsmæssigt prøvede vi også en 4-2-opstilling med to stregspillere. På den måde fik vi givet Gravholt så meget kamptræning som muligt og føling med, hvordan bagspilleerne  bevæger sig, mod en modstander, hvor der  var tid til at snakke taktik undervejs, og hvor man kunne lave fejl, uden at det kostede, sagde cheftræner Jesper Jensen.

Sanna Solberg nød godt, at Esbjerg-spillerne ofte brød hjemmeholdets angreb og åbnede for kontraangreb, og også Sofie Blichert-Toft havde en fremtrædende rolle. Spilletiden blev fordelt, så ingen blev overanstrengt inden det vigtige ligaopgør mod Randers HK manmdag aften. Maria Mose Vestergaard og Estavana Polman sad helt over, og målvogter Sandra Toft havde også fri.

Kampen i tal:

Santander Cup, 5. runde:

Kolding IF – Team Esbjerg 15-40 (5-20)

Målscorere Team Esbjerg: Sanna Solberg 7, Sofie Blichert-Toft 6, Lara González 5, Vilde Ingstad 5, Mette Gravholt 4, Kristina Liscevic 4, Ida Bjørndalen Karlsson 4, Maibritt Kviesgaard 2, Anne Brinch-Nielsen 2 og Mette Knudsen 1.

Topscorer Kolding: Louise Andreasen 6

Udvisninger:

Team Esbjerg: 0

Kolding: 1

Ca. 150 tilskuere i Sydbank Arena