Mette Gravholt skal styrke Team Esbjerg i medaljekampen

12/02 - 2018

Team Esbjerg har indgået en aftale frem til udgangen af denne sæson med en af dansk kvindehåndbolds mest erfarne stregspillere, Mette Gravholt. Med Rikke Zachariassens barsel og Ulrika Toft Hansens graviditet er Vilde Ingstad truppens eneste spiller på positionen, og det er heller ikke på kort sigt holdbart.

– Vi har fundet en rigtig fin løsning med Mette Gravholt, hvis store kvaliteter vi håber at få implementeret hurtigt. Vilde har gjort det fantastisk på stregen, med Mette får vi mulighed for at give hende pauser og i perioder spille med to stregspillere. Angrebsmæssigt er hun formentlig Danmarks bedste stregspiller, men derudover kommer hun som person med en power, der forhåbentlig kan give holdet nogle ekstra procent. Hun skal ikke bare hjælpe os, men gøre en forskel og tage ansvar i de kampe på højeste niveau, der snart kommer. Mette skal højne vores chancer for at tage medaljer i denne sæson, siger cheftræner Jesper Jensen.

Mette Gravholt er ikke skræmt af, at der er høje forventninger til hendes indsats i de kommende måneder i Team Esbjerg.

– Jesper solgte ideen om en kontrakt på, at de godt kunne bruge en lidt fandenivoldsk én som mig i truppen. Jeg er en type, der tager ansvar og kan lide at være en ledertype, uden at jeg vil komme bragende ind. Håndboldmæssigt ligger mine spidskompetencer i angrebsspillet, og da Team Esbjerg har flere spillere, der er gode til at se stregen, ser jeg mine største muligheder i den del af spillet, siger Mette Gravholt.

I en lang karriere på topplan har Mette Gravholt spillet for blandt andre KIF Vejen, Team Tvis Holstebro, Viborg HK og Nykøbing Falster Håndbold, som hun i sin anden sæson i klubben vandt det danske mesterskab med. Hun forberedte sig derefter på et ophold i rumænske Dinamo Bucuresti, men da klubben ikke rykkede op i den bedste liga, blev det ikke til noget, og hun valgte at stoppe en karriere, der også har budt på 59 landskampe.

I november lod hun sig imidlertid overtale til et comeback, da bundesligaklubben Neckarsulmer SU akut manglede en stregspiller. Den kontrakt blev ophævet tidligere i denne måned af familiære årsager. Nu er hun som 33-årig klar til at komme endnu en klub til undsætning.

Team Esbjergs bestyrelsesformand, Bjarne Pedersen, glæder sig over, at Mette Gravholt stiller sine erfarne håndboldhænder til rådighed med kort varsel.

– Det har været en fornøjelse at opleve, hvor meget Mette vil det her, at komme og styrke Team Esbjerg i en situation med kun en stregspiller til rådighed. Jeg håber virkelig, at klubben og byen vil tage godt imod hende, siger Bjarne Pedersen.

Egtved-pigen er uddannet folkeskolelærer og bor i fødebyen med sin forlovede, Betina, og sønnen Matteo, der lige er fyldt et år.