Team Esbjerg vandt tocifret og er i top fire

10/02 - 2018

Team Esbjerg vandt lørdag eftermiddag en sikker udesejr på 26-16 over Aarhus United efter en føring på 13-10 ved pausen. Med sejren rykker holdet forbi Viborg HK og er aktuelt på fjerdepladsen i HTH GO Ligaen.

Et stærkt kvarter i anden halvleg grundlagde den sikre sejr. Efter en første halvleg domineret af de tre spillere med flest kampe i Team Esbjerg-trøjen, Maria Mose Vestergaard, Estavana Polman og Maibritt Kviesgaard, deltog flere i at udbygge føringen efter pausen.

– De første 10 minutter efter pausen var vores dårligste periode i kampen, men ellers er jeg godt tilfreds. Vi gjorde det rigtige, lagde et fint pres på modstanderne og traf gode valg med afslutninger, sagde cheftræner Jesper Jensen.

Især Lara González udnyttede sit frihedsbrev i angrebet og scorede to mål i træk til 21-13, hvorpå hun med en af sine tre assister spillede Vilde Ingstad fri til yderligere et mål. Ida Bjørndalen Karlsson havde derimod en atypisk dag. Holdets topscorer kom ikke på måltavlen, men assisterede med venstrehånden fire gange.

Halvlegens stærkeste Team Esbjerg-spiller stod i målet, hvor Ine Stangvik blev stærkere og stærkere. 10 redninger og en redningsprocent på 53 stod hun med i de tre kvarter, hun fik på banen. Ofte overplacerede Aarhus-spillerne afslutningerne i deres bestræbelser på at passere den norske målvogter. Til sammenligning tog Aarhus Uniteds førstemålvogter, Ditte Vind, fire af 23 forsøg, og Anne-Sofie Ernstrøm havde ikke en redning. Målvogterne, og at hjemmeholdet ikke havde en individualist på Estavana Polmans niveau, gjorde store forskelle.

Kampens kvalitet svingede en del, og flere perioder var præget af flere fejl og afbrændere, end de to cheftrænere, Heine Eriksen og Jesper Jensen, kan have brudt sig om.

Team Esbjerg forsvarer fjerdepladsen i endnu en udekamp, når Randers HK tager imod 19. februar.

– Vi har det sværeste slutprogram af topholdene, og derfor vil det betyde meget med en sejr i Randers, så vi kan holde så mange hold bag os som muligt, når placeringerne skal afgøres. Nu har vi fem point ned til Silkeborg-Voel, der er godt kørende og har et lettere program. Slår vi Randers, skaber vi yderligere afstand til dem, sagde Jesper Jensen.

Kampen i tal:

Aarhus United – Team Esbjerg 16-26 (10-13)

Målscorere Team Esbjerg: Estavana Polman 7, Maria Mose Vestergaard 4, Kristina Liscevic 4, Vilde ingstad 3, Lara González 3, Maibritt Kviesgaard 2, Sanna Solberg 1, Sofie Blichert-Toft 1 og Lene Østergaard 1.

Topscorer Aarhus: Sofie Flader 4

Udvisninger:

Aarhus: 2

Team Esbjerg: 3