Svensker med stort fighterhjerte til Team Esbjerg

08/02 - 2018

Den svenske stregspiller, Clara Monti Danielsson, er ny i Team Esbjerg-truppen fra næste sæson. Hun skifter på en toårig aftale fra Randers HK, hvor hun har spillet de seneste tre sæsoner og nu er anfører. Hun sluttede også som anfører i den svenske klub, Lugi HF, hvor hun var i fem sæsoner.

– Jeg har haft en rigtig god tid i Randers og var egentlig positiv over for at blive i klubben. Men jeg var også åben over for andre muligheder, og de gode samtaler med Jesper Jensen og Melgaard har overbevist mig om, at jeg skal tage det næste skridt i min karriere. Mit forsvarsspil er godt, men jeg føler, at jeg fortsat kan udvikle mig angrebsmæssigt, og det bliver sjovt at samarbejde med Mette om det. Jeg tror, jeg kan få en større rolle i Team Esbjerg, end jeg ville få med tre stregspillere i Randers, siger Clara Monti Danielsson, der lige er fyldt 26 år.

Hun vurderer, at hun er lidt samme bevægelige type som en af de stregspillere, der forlader Team Esbjerg, landskvinden Ulrika Toft Hansen. Med andre kvaliteter forventer hun at blive et godt supplement til norske Vilde Ingstad.

Samme syn på det nye nordiske pars forskellige roller på stregen har cheftræner Jesper Jensen. Han tilføjer yderligere en dimension:

– Clara er en meget passioneret spiller, der altid går all-in i alt, hvad hun foretager sig – en rigtig terrier. Vi har mange gode, pæne piger på holdet. Clara kan med sin personlighed ruske lidt op i tingene og være med til at hæve intensiteten i det, vi laver. Hun har et fortsat stort udviklingspotentiale, og vi har mange spillere, der gerne vil lave indspil til stregen. Vi tror, vi kan løfte hendes niveau yderligere, siger Jesper Jensen.

Foruden at jagte topplaceringer med Team Esbjerg – hun vandt selv Final4 med Randers HK året før – vil hun kæmpe hårdt for at få flere landskampe end de seks, hun med store mellemrum har spillet hidtil.

– Jeg tror, Team Esbjerg kan hjælpe mig det sidste stykke frem mod mit store mål, OL i 2020, siger Clara Monti Danielsson.

Ved siden af håndboldkarrieren læser hun økonomi på fjernstudium og føler, det gavner håndboldspillet at have andet at bruge hovedet til.