Larvik-skytte tilfører ny dimension i Team Esbjergs spil

06/02 - 2018

Team Esbjerg styrker bagkæden og skudkraften ved at tilføre Larvik-spilleren Kristine Breistøl til truppen. Den 24-årige norske venstre back tiltræder 1. juli 2018 på en toårig aftale.

– Jeg har spillet seks sæsoner i Larvik og finder tiden inde til nye udfordringer. Den danske liga er stærkere end den norske, alle hold kan slå alle, og jeg vil gerne prøve at spille på et højere niveau, siger Kristine Breistøl.

Den 192 cm høje back kom til Larvik HK fra Bækkelaget i fødebyen Oslo i 2012. I de første sæsoner sad hun mest på bænken på det stjernespækkede mandskab, og hun har i perioder døjet med knæproblemer. I 196 kampe har hun scoret 407 mål, og hun har været med til at hjemføre fem norske mesterskaber, fire pokaltitler og to gange sølv i Champions League. Senest var hun med fem mål mod svenske H 65 Höör med til at sende til at sende Larvik i kvartfinalen i EHF Cup med en sejr på 34-23.

Team Esbjergs cheftræner, Jesper Jensen, ser frem til at få endnu en spiller i truppen, som er rundet af vinderkulturen i Norges mest succesfulde håndboldklub. I forvejen har klubben Sandra Toft og Sanna Solberg med en fortid i Larvik.

– Kristine Breistøl kommer på sin position til at danne makkerpar med Estavana Polman, og hun har kvaliteter, der vil give flere taktiske muligheder i løbet af kampene. Kristine har et fint overblik, bevæger sig godt i forhold til sin størrelse og kan med sit skud fra distancen skabe plads til stregspillerne og de øvrige bagspillere. Vi har ledt efter en spiller med de egenskaber, siger Jesper Jensen.

Han fremhæver derudover, at hun også mestrer assistens rolle, og at hun er en dygtig forsvarsspiller på 2’er- og 3’er-positionen.

Kristine Breistøl kommer til Esbjerg for at vinde flere medaljer og titler, og hun vægter højt, at klubben med guld i Santander Cup lige før nytår allerede er sikret at skulle spille europæisk håndbold i hendes første sæson i Team Esbjerg. At hun i forvejen kender Sandra, Sanna og Vilde Ingstad, og at den kommende klub efterlader et kvalitetsindtryk både på og uden for banen, gjorde valget lettere.

– Det er altid godt at kende nogen, når man flytter til et andet land, men det er også en helhedsvurdering af forholdene i klubben. Jeg har stor lyst til at udfordre mig selv og prøve noget nyt, siger Kristine Breistøl, der er single og i de næste måneder skal have fundet en lejlighed i Esbjerg.