To point efter bævende afslutning mod Ringkøbing

31/01 - 2018

 

Team Esbjerg leder fortsat efter sit spillemæssige niveau i det nye år, men slap pointmæssigt uden skrammer ved at slæbe en 29-27-sejr hjem over Ringkøbing Håndbold.

De undertippede gæster viste til det sidste sejhed, og at der er en årsag til, at holdet senest tabte med blot tre mål til topholdet FC Midtjylland. Da en af gæsternes bedste, playmakeren Camilla Maibom, reducerede til 28-27 i kampens sidste minut, måtte publikum bæve, inden Maibritt Kviesgaard med sit eneste mål endeligt sikrede de to point.

– To point, var den mest udbredte konstatering hos hjemmeholdets lettede spillere efter en ny famlende indsats fulgt af sejrstramp i omklædningsrummet. Ringkøbing førte an det første kvarter, indtil Kristina Liscevic bragte Team Esbjerg foran 9-8. Faktisk scorede hjemmeholdet otte mål i træk fra 6-8 til 14-8, og den føring skulle vise sig nyttig at tære af resten af kampen.

Ringkøbing åd sig stille og roligt ind på et Team Esbjerg-hold, der manglede tempo i angrebsspillet, og havde det ikke været for en stribe mål af Estavana Polman og Kristina Liscevic samt gode redninger af indskiftede Ine Stangvik, kunne det være blevet endnu mere spændende.

– Det var en sejr, og den skal vi være glade for. Vurderet ud fra første halvleg havde vi fortjent at spille en bedre kamp, og jeg ville gerne have byttet om på de to halvlege. Vi ville gerne have sluttet bedre af, og det skulle ikke blive spændende til sidst. Men sådan går det i nogle kampe, og forhåbentlig har vi lidt mere tryghed i spillet om tre uger. Om to dage er alt andet end de to point glemt, sagde cheftræner Jesper Jensen.

Med sejren spillede Team Esbjerg sig op på en midlertidig fjerdeplads med 20 point. Efter en kamppause på ni dage venter en udekamp mod Aarhus United og derefter Randers HK ude, inden topholdet København Håndbold gæster Blue Water Dokken 24. februar.  Til den tid er spillet fra Ringkøbing-kampen forhåbentlig glemt.

Kampen i tal:

Team Esbjerg – Ringkøbing Håndbold 29-27 (18-12)

Målscorere Team Esbjerg: Estavana Polman 8, Maria Mose Vestergaard 5, Vilde Ingstad 5, Ida Bjørndalen Karlsson 5, Kristina Liscevic 4, Lara González 1 og Maibritt Kviesgaard 1.

Topscorere Ringkøbing: Camilla Maibom 8 og Sille Thomsen 7

Udvisninger:

Team Esbjerg: 2

Ringkøbing: 1

1.878 tilskuere i Blue Water Dokken