Estavana Polman fulgte sine følelser: Team Esbjerg

24/01 - 2018

Team Esbjergs største profil i flere sæsoner, Estavana Polman, har forlænget aftalen med klubben i yderligere et år, så den nu gælder til 30. juni 2019.

Hun kom til klubben efter to sæsoner i SønderjyskE i 2013 og har løbende forlænget samarbejdet i form af etårige aftaler. Denne gang har hensynet til kæresten Rafael van der Vaart og parrets syv måneder gamle datter, Jesslynn, også været med i overvejelserne.

– Min karriere vejer tungest, men man tænker også på, om familien har det godt, og det har den. Rafael er meget glad for at være i Esbjerg og vil gerne blive, og jeg elsker fortsat klubben og alle omkring den. Når man har været i samme klub så længe, tænker man på, om man skal tage et nyt skridt. Men jeg følger altid mine følelser, og de siger Team Esbjerg, siger Estavana Polman.

Hun vil ikke stå i vejen, hvis kæresten ønsker at fortsætte karrieren et andet sted, men han har ikke konkrete planer. Selv går Estavana Polman efter at følge pokaltitlen lige før nytår op med at nå så langt som muligt i HTH GO Ligaen. Det ultimative mål er guld i hver sæson, og hun betragter det som et stort skridt, at Team Esbjerg allerede nu er sikker på at skulle spille europæisk håndbold i den nye sæson.

Cheftræner Jesper Jensen betegner Estavana Polman som en spiller med den udefinerlige X Factor, der ikke kun har betydning for holdet, men også over for alle i og omkring klubben, hvor hun er meget vellidt. Som menneske og spiller skal hun have et ekstra spillerum, og det er han og assistenttræner Mette Melgaard indstillet på at give hende.

– Estavana er en kvalitetsspiller, som der ikke er mange af på verdensplan. Hun er en spiller, der på alle måder skubber til rammerne, både positivt og negativt. Med hendes potentiale kunne jeg godt ønske mig, at hun ind imellem ville yde lidt mere, og hun er afhængig af at have hårdtarbejdende spillere omkring sig. Men hun har den evne til at afgøre store kampe, som kun få har, hun kan drive et hold og finde et ekstra gear, når det er allermest nødvendigt. Vi har behov for at have spillere i klubben, som udvider grænserne, siger Jesper Jensen.

Bestyrelsesformand Bjarne Pedersen ser ligeledes flere dimensioner i at have den hollandske stjerne i truppen i også 2018-2019-sæsonen.

– Vi er som klub meget tilfredse med, at det er lykkedes at forlænge med Estavana Polman. Det sender et stærkt signal til Håndbold-Danmark om, at Team Esbjerg fortsat ønsker at præge toppen af dansk kvindehåndbold samt være med i de internationale turneringer. Estavana befinder sig godt i Esbjerg og vil gerne spille for Team Esbjerg, vi vil også meget gerne beholde Estavana på holdet, så det har været forholdsvis let at finde hinanden i en ny aftale, siger Bjarne Pedersen.

Estavana Polman har hidtil spillet 135 kampe og scoret 747 mål for Team Esbjerg. Derudover har hun spillet 116 landskampe for Holland og vundet EM-sølv, sølv ved OL i Rio og bronze ved VM i december i Tyskland.