Team Esbjerg vil genfinde spillerytmen i Holstebro

21/01 - 2018

Team Esbjerg sluttede 2017 med et festfyrværkeri og klubbens første pokaltitel. Siden er hverdagen vendt tilbage med ujævne præstationer mod Ajax København og Viborg HK. Efter 12 dages kamppause skal holdet tilbage på sporet i udekampen mod TTH Holstebro.

Cheftræner Jesper Jensen medgiver, at hans mandskab i Final4 præsterede ekstraordinært i forhold til efterårets generelle niveau. Han og assistenttræner Mette Melgaard har arbejdet med at spille et nyt hold sammen og oparbejde et bundniveau. Disse bestræbelser er fortsat i det nye år.

– Vi har arbejdet meget med spillerytmen og på at være lidt mere faste på de taktiske ting, vi gerne vil implementere for at kunne hente de sidste procenter i kampene. Med Ulrika Toft Hansen ude må vi finde andre løsninger end hidtil, siger Jesper Jensen.

Med den svenske landsholdsspillers graviditet er to af tre stregspillere ukampdygtige, og i en sådan nød skal man kende sine venner i skikkelse af Mette Melgaard. Den 37-årige stregspiller spillede senest på eliteniveau for Randers HK i 2012 og får nu comeback for at hjælpe sit hold i en anden rolle end hidtil.

– Det er ikke nogen drømmesituation for hverken Mette eller holdet. Uden for banen mister vi nogle procenter ved, at hun ikke er der, og inde på banen har vi ikke nogen forventning om, at hun kan præstere på sit tidligere niveau. Men det er fint, at hun vil hjælpe i den situation, vi står i, siger Jesper Jensen.

Også TTH Holstebro er kommet hakkende fra start i det nye år. Efter et overraskende nederlag på hjemmebane til Aarhus United hentede holdet med en viljepræget indsats det ene point i Nykøbing Falster og har to point færre end Team Esbjerg i kampen om slutspilpladserne.

– TTH Holstebro har egentlig fået flere point, end holdet målt på budget og spillermateriale burde have. Men cheftræner Pether Krautmeyer har fået meget ud af materialet, og han har dygtige spillere til at udføre taktikken på banen, siger Jesper Jensen.

Han forudser på den baggrund en vanskelig opgave i Holstebro. Det omvendte opgør i Esbjerg endte med en klar hjemmesejr på 26-20. Siden har TTH’s hollandske landsholdsspiller, Inter Smits, fundet sine ben i den nye klub, og den tidligere Oldenburg-spiller scorede senest syv mål i 25-25-kampen mod Nykøbing F. Håndbold.

De seneste resultater i HTH GO Ligaen med nederlag til Viborg HK og Odense Håndbold gør det muligt atter at få kontakt med top fire-placeringerne, der vil give point med over i slutspillet. Det vil kræve spillemæssige forbedringer og to point i Gråkjær Arena.

Ud over Mette Melgaard er Ine Stangvik ny i truppen i forhold til nederlaget i Viborg tidligere på måneden. Målvogteren var blandt Team Esbjergs bedste i det første indbyrdes opgør i september.

Team Esbjergs trup til kampen i HTH GO Ligaen mod TTH Holstebro mandag den 22. januar kl. 19.00 i Gråkjær Arena:

Målmænd: Sandra Toft og Ine Stangvik

Venstre fløj: Maria Mose Vestergaard og Sanna Solberg

Højre fløj: Maibritt Kviesgaard og Anne Brinch-Nielsen

Streg: Vilde Ingstad og Mette Melgaard

Bagspillere: Lara González, Ida Bjørndalen Karlsson, Kristina Liscevic, Sofie Blichert-Toft, Estavana Polman og Lene Østergaard.