Ny skuffende indsats kostede terræn i topstriden

10/01 - 2018

Team Esbjerg leverede den anden skuffende præstation i det nye år, og mod en modstander af en anden klasse end Ajax København, Viborg HK, kostede det pointmæssigt. Et langt mere energifyldt hjemmehold vandt med 28-21 og henviste pokalvinderne til en foreløbig midterplacering i HTH GO Ligaen.

Efter en yderst målfattig indledning med mange tekniske fejl, svage afslutninger og problemer med at finde linjerne hos begge hold fattede Viborg sig først. Da Sanna Solberg havde scoret til, hvad der skulle vise sig at blive Team Esbjergs eneste føring i kampen, 3-2, tog Viborg-cheftræner Allan Heine en timeout, og derfra opbyggede hjemmeholdet en føring, der holdt til pausen. Esbjergenserne havde generelt svært ved at komme på skudhold over for et Viborg-forsvar organiseret omkring Kristina Jørgensen og Stine Bodholt og med en stadig bedre Rikke Poulsen i målet.

Viborg fortsatte i teten i anden halvleg, og Team Esbjerg-cheftræner Jesper Jensens forsøg med syv mod seks-spil og vekslen mellem 6-0- og 5-1-forsvar kunne ikke bremse de grønblusede. Veteranerne Rikke Poulsen og Ann Grete Nørgaard blev bedre, som kampen skred frem, og frem for alle bekræftede 19-årige Kristina Jørgensen sit enorme potentiale i begge ende af banen. Som forsvarsklippe, som oplægger og som afslutter.

Hos Team Esbjerg var Estavana Polman arkitekten bag mange angreb, men hendes egne afslutninger var oftest slaskede, og holdkammeraterne misbrugte en stribe 100 procents chancer på Rikke Poulsen. Mest effektiv var Ulrika Toft Hansen med fire mål uden spildprocent.

Sandra Toft i Esbjerg-målet var klart bedre end mod Ajax, men uden at nå i nærheden af sit topniveau, og hun var hverken tilfreds med sig selv eller de øvrige spilleres præstation.

– Vi spillede som en flok små piger og var ikke klar på dem. Det var det samme som i mandags, da vi måske spillede endnu dårligere, sagde hun til TV 2 Sport.

Cheftræner Jesper Jensen satte andre ord på den blodfattige indsats.

– Vi havde håbet at kunne tage herop og få to point, men vi vidste også, at vi kunne tabe. Måden, vi tabte på, er jeg ikke tilfreds med. Vi kom ikke ud med det udtryk, vi gerne ville. Vi tabte målmandsduellen, og der var vel ikke dueller, vi ikke tabte i dag. Der var sult til forskel, sagde Jesper Jensen.

Team Esbjerg har nu kamppause frem til en udekamp mod TTH Holstebro 22. januar.

Kampen i tal:

Viborg HK – Team Esbjerg 28-21 (14-11)

Målscorere Team Esbjerg: Ulrika Toft Hansen 4, Rikke Bjørndalen Karlsson 4, Sanna Solberg 3, Estavana Polman 3, Kristina Liscevic 3, Maria Mose Vestergaard 2, Lara González 1 og Anne Brinch-Nielsen 1.

Topscorere Viborg: Kristina Jørgensen 7 og Ann Grete Nørgaard 7.

Udvisninger:

Viborg: 1

Team Esbjerg: 2