Final4-formen skal findes frem til tæt opgør i Viborg

09/01 - 2018

På forhånd var bundholdet Ajax København regnet som forretten og onsdagens modstander, Viborg HK, som hovedretten i den første kampuges menu i det nye år, og det er ikke ændret, selv om Ajax viste sig sværere at fordøje end ventet.

– Vi har en god fornemmelse af, at vi kan vinde, men vi så på hjemmebane, at Viborg også uden Stine Bodholt var et fint hold med spillere af landsholdsklasse på de fleste pladser. Viborg har så meget individuel kvalitet, at det er vigtigt at være god i også den sidste del af modstandernes angreb, for ellers dukker Line Haugsted eller Kristina Jørgensen op og scorer, siger Team Esbjergs cheftræner, Jesper Jensen, der vurderer, at Viborg har haft held med at underspille holdets reelle styrke i denne sæson.

Team Esbjerg tabte 30. oktober hjemmekampen mod Viborg med 24-27, og selv om det er tidligt at skele til målforskel, vil det i en tæt liga være en fordel at komme fra udekampen med en sejr på mindst fire mål til det indbyrdes regnskab. Det kan blive svært.

Jesper Jensen kan vælge at anskue sit eget holds styrke fra to synsvinkler inden opgøret mellem de to jyske hold i subtoppen af HTH GO Ligaen. Er Ajax-kampen retningsgivende, skal alle dele af spillet – bortset fra de første 10 minutter – løftes. Er det indsatsen i Final4 med pokaltitlen lige før nytår, er mulighederne for en sejr i Viborg gode.

– Ajax-kampen er sådan en, man kommer ud for ind imellem, og det var dejligt at få to point med fra den. Jeg anser det for en naturlig reaktion oven på en stor præstation i Final4. Det bliver tæt mellem topholdene, og derfor gælder det om at holde sig til i Viborg. Pointene er vigtigst lige nu, men de indbyrdes resultater kan senere få indflydelse på placeringerne og de point, man tager med til slutspillet, siger Jesper Jensen.

Viborg indledte året med et klart nederlag til et revanchesultent FC Midtjylland-hold og tilhører ligesom Team Esbjerg en gruppe af fire hold med 16 point under topholdene København Håndbold og FC Midtjylland.

I forhold til Ajax-kampen mandag aften er Maibritt Kviesgaard tilbage på højre fløj. Ine Stangvik ventes at genoptage træningen i denne uge, efter hun blev ramt af en bold i hovedet under træning og siden slog baghovedet ind i en stolpe.

 

Team Esbjergs trup til kampen i HTH GO Ligaen mod Viborg HK onsdag den 10. januar kl. 20.30 i Vibocold Arena Viborg:

Målmænd: Sandra Toft og Jane Mayes

Venstre fløj: Maria Mose Vestergaard og Sanna Solberg

Højre fløj: Maibritt Kviesgaard og Anne Brinch-Nielsen

Streg: Ulrika Toft Hansen og Vilde Ingstad

Bagspillere: Lara González, Ida Bjørndalen Karlsson, Kristina Liscevic, Sofie Blichert-Toft, Estavana Polman og Lene Østergaard.