To uskønne point og så videre til Viborg

07/01 - 2018

2.312 tilskuere til en kamp mod ligaens pointløse bundhold, en lige så loyal sværm af unge fans, der efter kampen flokkedes om især Sandra Toft for at få autografer og selfies – og så to point.

Sådan kan man set med de positive briller gøre årets første kamp i Blue Water Dokken op. I en fredelig – man kunne også skrive slap – forestilling satte Team Esbjerg ikke point til mod Ajax København, der på imponerende vis holdt ved og efter kampens første timeout ved stillingen 6-1 til favoritterne faktisk vandt kampens sidste knap 50 minutter med med 26-24, så bundlinjen blev 30-27.

Som antydet begyndte det hele som den ventede walkover for hjemmeholdet, der var foran 6-1 og 9-3 uden at spille sig ud. Hos Ajax gjorde målvogter Regitze Hansen sig positivt bemærket med præcise udkast til kvikke Ida-Marie Dahl til fine kontrascoringer, og førstnævnte scorede senere selv i et tomt mål, mens Vilde Ingstad var udvist for Team Esbjerg.

Den almindelige opfattelse på VIP-tribunen i pausen var, at det ikke havde været kønt at se på, men at Team Esbjerg nok skulle gøre gulvet rent i Ajax i anden halvleg. Men sponsorerne, der med 524 tilmeldte til det indledende informationsmøde ligeledes udviste imponerende fremmøde i vinterkulden, blev skuffede.

Team Esbjerg bragte sig ganske vist betryggende foran med 14-8, men så røg Vilde Ingstad ud for anden gang, og cheftræner Jesper Jensen måtte ved stillingen 16-13 tage en timeout, hvor man ikke behøvede være en trænet mundaflæser for at se, at der kom store bogstaver ud af hans mund.

Ajax Havde ikke meget at skyde med udefra, men kom til masser af gennembrud og fløjmål, det sidste især fra højrefløjen Ditte Andersen.

Estavana Polman og Ulrika Toft Hansen viste ved to mål i træk fint samarbejde med førstnævnte som oplægger og stregspilleren som sikker afslutter på kontraløb til 21-16. Men Ajax lod sig ikke tromle og fik reduceret til 26-25, inden særligt Sanna Solberg og Estavana Polman viste beslutsomhed og demonstrerede forskellen i slutfasen. Polman blev mandsopdækket i anden halvleg, men selv på mellemgode dage kan hun få meget ud af lidt, og uden hendes fiffigheder kunne det for alvor være blevet spændende denne aften i Blue Water Dokken.

For Team Esbjerg er der en ny kamp onsdag aften, og alle spillere ved, at niveauet skal løftes betragteligt for få et resultat med hjem fra Viborg. Det bliver en helt anden kamp.

Kampen i tal:

Team Esbjerg – Ajax København 30-27 (11-8)

Målscorere Team Esbjerg: Estavana Polman 8, Sanna Solberg 5,  Vilde Ingstad 4, Ida Bjørndalen Karlsson 4, Ulrika Toft Hansen 4, Kristina Liscevic 2, Maria Mose Vestergaard 1, Sofie Blichert-Toft 1 og Anne Brinch-Nielsen 1.

Topscorer Ajax: Ida-Marie Dahl 7

Udvisninger:

Team Esbjerg: 3

Ajax: 2

2.312 tilskuere i Blue Water Dokken