Ligaen kalder – pokaltitel styrker på vejen mod nye mål

06/01 - 2018

Ni dage efter pokaltriumfen i Silkeborg kalder virkeligheden i ligaen og kampen om dyrebare point for at positionere sig så gunstigt som muligt før slutspillet, når Team Esbjerg mandag aften møder Ajax København i Blue Water Dokken.

Cheftræner Jesper Jensen opstiller to scenarier efter sejren i Santander Cup: Enten tror spillerne, at det hele nu kommer af sig selv, eller også kommer de styrket ud af årets pokalturnering med bevidstheden om, at de i store kampe kan præstere på højt niveau, og at de i løbet af en kamp taktisk kan omstille sig og ændre forløbet. De første træningspas oven på nytårspausen har vist, at reaktionen – og truppens sammensætning af spillere – er rigtig.

– Der er en enormt positiv stemning og ærgerrighed om, at det ikke er her, vi stopper. Der er fuld power fra alle, siger Jesper Jensen.

Indtrykket bekræftes af Maria Mose Vestergaard:

– Spillerne er glade og kommer til træning for at opnå mere. Vi hviler ikke på laurbærrene, siger fløjspilleren.

Team Esbjerg vandt i september uden besvær det omvendte opgør i Bavnehøj Arena med 26-19 mod et Ajax-hold, der kæmper for at komme på pointtavlen efter oprykningen.

– Vi har spillere, der er drevet af deres passion og præsterer bedst, når der er noget stort på spil. Når det ikke er tilfældet, må truppens andre spillere skabe stemningen. Vi har et stort mål mod Ajax: At vinde. Vi behøver ikke at snakke om, hvem der er det bedste hold. Det er vi. Derfor må vi sætte os delmål undervejs i kampen, siger Jesper Jensen.

Nykøbing F. Håndbolds sejr i Odense i nytåret viser, at HTH GO Ligaen fortsætter lige så uforudsigeligt som i det gamle år. En sejr over Ajax vil bringe Team Esbjerg op i et felt på fire hold med 16 point og tilbage i top fire, der giver point med over i slutspillet i den nye struktur med otte hold.

To point vil også give et godt rygstød inden udekampen mod slutspilsrivalerne Viborg HK allerede onsdag aften.

 

Team Esbjergs trup til kampen i HTH GO Ligaen mod Ajax København mandag den 8. januar kl. 18.30 i Blue Water Dokken:

Målmænd: Sandra Toft og Jane Mayes

Venstre fløj: Maria Mose Vestergaard og Sanna Solberg

Højre fløj: Anne Brinch-Nielsen

Streg: Ulrika Toft Hansen og Vilde Ingstad

Bagspillere: Lara González, Ida Bjørndalen Karlsson, Kristina Liscevic, Sofie Blichert-Toft, Estavana Polman og Lene Østergaard.