Lara: Det ville være dejligt at slutte året med en titel

27/12 - 2017

2. juledag satte Lara González sig i flyet i Madrid for at flyve til København, hvorfra hun fortsatte hjemturen fra en kort juleferie med toget til Esbjerg. Dagen efter mødte hun for første gang siden midten af november samtlige holdkammerater i Team Esbjerg-truppen.

– Jeg havde kun tre dages juleferie i år, og når man er hjemme i Spanien, vil man altid gerne være der lidt længere. Men jeg skulle jo tilbage og forberede mig, så vi kan vinde cup’en, siger den spanske landsholdsspiller.

Hun hentyder til, at Team Esbjerg allerede fredag aften skal være klar til at spille semifinale i Santander Final4 mod FC Midtjylland i Jysk Arena i Silkeborg. Derfor blev det et hurtigt farvel til forældre, onkler, tanter, fætre, kusiner, niecer og nevøer – over 20 i alt – samlet til jul hos søsteren i Palencia i det nordlige Spanien.

Før jul var Lara González tilbage på træningsbanen oven på blot en dags pause, efter Spanien havde mødt et stort bump i 1/8-finalen ved VM i Tyskland. Norge blev kun modstanderen, fordi holdet uventet havde tabt til Sverige i den indledende gruppe, og de senere sølvvindere blev endestationen for alle det fornyede spanske holds drømme.

– Norge spillede ikke deres bedste, men vi skulle spille vores bedste kamp for at slå dem, og det gjorde vi ikke. Gruppekampene var langt bedre. Vi spillede uafgjort mod Frankrig og tabte i de sidste minutter til Rumænien efter at have ført. Vi havde mange nye spillere på holdet, en ny træner og et nyt system, og vores følelse efter turneringen var bedre, end vi havde ventet på forhånd, siger Lara González, der primært blev brugt i centerforsvaret.

Hun nåede at være tilbage i Esbjerg for at træne i en uge inden juleferien, og nu ser hun frem til at få ro på dagligdagen, om end forberedelserne til årets sidste store mål er ultrakorte.

– Vi spiller om en titel, og den er vigtig, for vi er ambitiøse og vil gerne vinde noget sammen. Et mesterskab spilles over en hel sæson, her er vi få dage fra en titel, og det ville være en dejlig måde at slutte året på. Jeg var lidt træt efter VM, nok mest i hovedet, men nu føler jeg mig godt tilpas med masser af energi og spænding i kroppen, siger den 25-årige spanier.

Du kan stadig nå at købe billetter til at se Lara og holdkammeraternes kampe i Jysk Arena fredag kl. 20.00 og lørdag eftermiddag kl. 14.00 eller 16.00 afhængig af udfaldet af semifinalen. Gå ind på tophaandbold.dk og køb billet(ter) til den særlige Esbjerg-sektion.